fbpx

Ο Soke Kenyu Mabuni έρχεται για τεχνικά σεμινάρια Shito-ryu, αφιέρωμα

Ο Soke Kenyu Mabuni έρχεται για τεχνικά σεμινάρια Shito-ryu, αφιέρωμα

Ο αρχηγός και συνεχιστής του Shitoryu Karate-Do παγκοσμίως, Soke Kenyu Mabuni θα διδάξει στην Ελλάδα. Προσκεκλημένος του Ελληνικού Shito-ryu Karate do, του Shitokai Greece και του Shihan Γιώργου Πελέκη 7ο νταν, για τεχνικά σεμινάρια στις 17 και 18 Φεβρουαρίου

Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στον προσφάτως αποβιώσαντα Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε Con Kassis. Ο Κωνσταντίνος Κάσσης γεννήθηκε στα Ιωάννινα, στις 17 Απριλίου 1959, απεβίωσε στις 7 Ιουνίου 2022 μετά από μακρά ασθένεια

Λίγα λόγια για τον Κenyu Mabuni

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1951 στην Nishi-ku της πόλης Οσάκα, ως ο πρωτότοκος γιος του δεύτερου Soke του Shito-ryu, Kenei Mabuni.

Από τα παιδικά του χρόνια, βρέθηκε στο dojo στο Ιkue-cho, Asahi-ku με τον παππού του Kenwa και τον πατέρα του Kenei και ουσιαστικά μεγάλωσε εκεί οπού εκείνοι προπονούταν, ενώ σε ηλικία 3 χρόνων ξεκίνησε να διδάσκεται Καράτε από τον Master Kenei στο σπίτι τους στην Ichioka, Minato-ku.

Κατά την διάρκεια του δημοτικού σχολείου, εξασκούνταν στο Kαράτε μαζί με τα ξαδέρφια του στο dojo και στο γυμνάσιο Konan όπου φοίτησε ασχολήθηκε με την τέχνη του Κοbudo και συγκεκριμένα στα παραδοσιακά όπλα Sai και Kon, ενώ κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο γυμνάσιο Οtemae, διδάχθηκε Κukishin-ryu Bojutsu από τον πατέρα του.

Κωνσταντίνος Κάσσης

Κατά την διάρκεια του γυμνασίου έκανε μία απόπειρα να ιδρύσει μία σχολή Καράτε μέσα στο σχολείο, δεν κατάφερε όμως να πάρει άδεια από τον πατέρα του γιατί υπήρχε διαφορά στο στυλ, κι έτσι εγκατέλειψε τις δραστηριότητες που αφορούσαν το Καράτε στο γυμνάσιο.

Στα χρόνια που σπούδαζε στο Tεχνολογικό Ινστιτούτο της Ναγκόγια και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Τόκιο, έφυγε από την οικογενειακή εστία και επικεντρώθηκε στην έρευνα του, ενώ η ενασχόληση του με το Καράτε για ένα διάστημα ήταν καθαρά προσωπική. Το 1979 πήρε δίπλωμα Master από το Graduate School του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Τόκιο και ξεκίνησε να εργάζεται σε μία εταιρεία Συμβούλων. Στην διάρκεια της καριέρας του ως Σύμβουλος, πραγματοποίησε επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με δραστηριότητες γύρω από το Καράτε και έτσι ο ενθουσιασμός του σχετικά με το Καράτε επανήλθε και τον παρακίνησε να συνεχίσει την εξάσκηση και την διδασκαλία του επάνω στην τέχνη.

Soke Kenei Mabuni και Γιώργος Πελέκης

Το 1999 όταν δούλεψε σαν Σύμβουλος στο Αμβούργο της Γερμανίας, δίδαξε και εκεί Καράτε ενώ το 2000 εγκατέλειψε την εταιρεία Συμβούλων και έγινε ανεξάρτητος Σύμβουλος. Παράλληλα με την δουλειά του, διδασκόταν Καράτε και Αikido από τον πατέρα του. Το 2004 ξεκίνησε επίσημα να διδάσκει Καράτε σε παιδιά του Γυμνασίου στον τόπο διαμονής του στο Hachioji. Από τότε έχει βγάλει πρωταθλητές σε πρωταθλήματα Εφήβων και Κορασίδων καθώς και αθλητές Γυμνασίου υψηλού επιπέδου σε πολλά Ιαπωνικά Πρωταθλήματα ενώ διδάσκει Καράτε ανεξάρτητα από το στυλ, κυρίως kata.

Το 2008 έγινε μέλος της Ομοσπονδίας Καράτε στο Hachioji όπου ζει και μέλος της Ομοσπονδίας Καράτε του Tόκιο και της JKF (Japan Karate Federation).

Aσχολείται τόσο με την μετάδοση των τεχνικών του παραδοσιακού Καράτε όσο και με το αγωνιστικό Καράτε και την ανατροφή νέων Κarateka και η διδασκαλία του δεν περιορίζεται μόνο στην Ιαπωνία αλλά και στο εξωτερικό συμβάλλοντας έτσι στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Κenei Mabuni τον Δεκέμβριο του 2015, πήρε όπως είναι η παράδοση το χρίσμα του επόμενου Soke (συνεχιστής) του συστήματος σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2016 στην Οσάκα, συνεχίζοντας το έργο του πατέρα και του παππού του που είναι η διάδοση του αυθεντικού Shitoryu Karate-Do σε όλο τον κόσμο.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Sensei Χριστίνα Μπασούκου Τηλ.: 6937 269423

Πηγή: Shitoryu Greece

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά