fbpx

Κορυφαία χρονιά για το πυγμαχικό τμήμα της ΑΕΚ

Κορυφαία χρονιά για το πυγμαχικό τμήμα της ΑΕΚ

Η πυγμαχία της ΑΕΚ με προπονητή τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, έφορο του τμήματος και βοηθό προπονητή τον Άκη Χαραλάμπους και συνεργάτες τους Βαγγέλη Χατζή, Νίκο Στυλιαρά και Ιωάννη Γράψα , κατέλαβε σε όλα τα πρωταθλήματα του 2022 τις κάτωθι θέσεις :

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών – Γυναικών
Ιωάννης Βαφειάδης (ασημένιο), Σοφία Λεγάκη (ασημένιο), Σαράντος Κύβελος (χάλκινο), Νικηφόρος Ρουσσάκης (χάλκινο), Παναγιώτης Γκελέκας (χάλκινο) και Ηρώ Χασάπη (χάλκινο).

Σπουδαίες επιτυχίες είχε η ΑΕΚ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων και U22 Ανδρών – Γυναικών. Πιο συγκεκριμένα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Νικηφόρος Ρουσσάκης και Μικαέλα Λοϊζίδη, ενώ η Χριστίνα Ζαμπούρα κατέκτησε το ασημένιο.

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Παμπαίδων, όπου η ΑΕΚ αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια και Πολυνίκης Σύλλογος στους Παίδες. Τα μετάλλια για το «Δικέφαλο» κατέκτησαν οι: Βασίλειος Κοντογεώργος (χρυσό), Αλέξης Κοντοπάνος (ασημένιο) και Χρήστος Κούρος (χάλκινο).

Μια αθλήτρια του συλλόγου, η Μικαέλα Λοϊζίδη καθώς και οι Νικηφόρος Ρουσσάκης, Βασίλειος Κοντογεώργος και Παναγιώτης Κωστούρος συμμετείχαν ως αθλητές της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, με τον Κωστούρο μάλιστα να καταλαμβάνει την 9η θέση στον κόσμο ανάμεσα στους 44 αθλητές της κατηγορίας του.

Με πληροφορίες από το AEK Athetic Club

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά