fbpx

Κατέληξε ο 16χρονος-Μέρα ανείπωτης θλίψης για τον ελληνικό αθλητισμό

Κατέληξε ο 16χρονος-Μέρα ανείπωτης θλίψης για τον ελληνικό αθλητισμό

Ο Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος μαθητής της Β’ τάξης Λυκείου στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, ο προσφάτως εστεμμένος πρωταθλητής Ευρώπης στους Παίδες δυστυχώς μετά από αρκετές μέρες άνισης μάχης κατέληξε, αφήνοντας σε ανείπωτη θλίψη οικογένεια, οικείους και όλη την οικογένεια της Πυγμαχίας.

Αποτελούσε μέλος της χρυσής φουρνιάς των νεαρών πυγμάχων και το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν μόνο η αρχή. Στα χνάρια του άλλωστε κι ο μικρότερος αδερφός του, Πέτρος, με διακρίσεις κι αυτός στους παμπαίδες. Δυστυχώς όμως αβλεψίες, παραλείψεις κι ίσως υπερβολές, έδωσαν τέλος όχι στην αθλητική του καριέρα αλλά στη ζωή του.

Τα χτυπήματα που δέχτηκε στο προπονητικό σπάρινγκ της Παρασκευής δυστυχώς προξένησαν ανεπανόρθωτη βλάβη και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Τζάνειου δεν μπόρεσε να κερδίσει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ζωής του.

Τα άμεσα αντανακλαστικά του προέδρου της Ομοσπονδίας, κου Χάρη Μαριόλη και του Υφυπουργού Αθλητισμού, κου Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι κίνησαν όλες τις διαδικασίες εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στο συμβάν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες (πολύ βαριές) σε όλους τους υπεύθυνους. Αναμένεται να «ανοίξουν» στόματα και να πουν αυτά που ψιθυρίζονται από την πρώτη στιγμή. Και τότε ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς!

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το θάνατο του 16χρονου, στην οποία αναφέρει: «”Έφυγε” το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά