fbpx

Με άμεση αποβολή από το Ολυμπιακό πρόγραμμα απειλείται το άθλημα

Με άμεση αποβολή από το Ολυμπιακό πρόγραμμα απειλείται το άθλημα

Καθόλου σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται η παρουσία της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τις κινήσει της IBA και του Ρώσου προέδρου της, Ουμάρ Κρεμλιόφ.

 Η ΔΟΕ έχει ήδη αφήσει το άθλημα εκτός προγράμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες και πλέον προειδοποιεί ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τη διοργάνωση του 2024. Νωρίτερα αυτό το μήνα η ΙΒΑ ανανέωσε την συμφωνία της, ύψος πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με την κρατική πάροχο ενέργειας στη Ρωσία, την Gazprom.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο δεύτερο έκτακτο συνέδριο της χρονιάς ο Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ δεν πήρε το δικαίωμα να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο απέναντι στον Κρεμλιόφ παρά την απόφαση του CAS που ανέφερε ότι ο Ολλανδός είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία. Λίγες ημέρες μετά η ΙΒΑ πήρε την απόφαση να άρει τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών να αγωνίζονται με τη σημαία της χώρας τους, κάτι εντελώς διαφορετικό από την απόφαση της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά