fbpx

Ευθύμιος Τουρτίδης ο άνθρωπος πίσω από το DRCS

Ευθύμιος Τουρτίδης ο άνθρωπος πίσω από το DRCS

Ο Τουρτίδης Ευθύμιος, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1975. Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με το Ju Jutsu, με δάσκαλο τότε τον πατέρα του. Παράλληλα όμως ασχολήθηκε και με τον κλασικό αθλητισμό όπως η ενόργανη γυμναστική και ο στίβος.

Έχει συμμετάσχει και έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια και διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά την θητεία του στον Στρατό, υπηρέτησε ως Εκπαιδευτής της Ομάδας Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας σε Μοίρα Καταδρομών, και από το 2004 ως και το 2014 ως Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος εκπαίδευσε τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην Αυτοάμυνα (Ρεαλιστική αλλά και Αγωνιστική).

Εκπαιδεύει με ευθύνη αλλά και με προσοχή για τους μαθητές του για πάνω από 25 έτη συνδυάζοντας την ανατολίτικη φιλοσοφία και παράδοση με την δυτική προπονητική, δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση τεχνικών αλλά και στην καλλιέργεια του πνεύματος, χρησιμοποιώντας παράλληλα παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες αρχές της προπονητικής, της φυσιολογίας και της μηχανικής του σώματος.

Υπήρξε αρθρογράφος στο περιοδικό ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, παρουσιάζοντας μαθήματα στην στήλη αυτοάμυνας αλλά και στο περιοδικό ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ, παρουσιάζοντας μαθήματα Μάχης Σώμα Με Σώμα.

Το 1994 παρουσιάστηκε στον στρατό και υπηρέτησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις (Δυνάμεις Καταδρομών), όπου και εκτέλεσε χρέη Εκπαιδευτή Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας της Μονάδος, έως την απόλυση του από τον στρατό το 1995.

Το 1997 κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα. Υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες Ασφαλείας και παρακολούθησε σχολεία του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και Ξένων Υπηρεσιών, σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας του.
Από το 2010 έως και το 2014 έλαβε μέρος σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πολεμικών Τεχνών κερδίζοντας στο σύνολο 5 χρυσά στα παγκόσμια και 3 χρυσά στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Αγωνιστική Αυτοάμυνα.

Το 2013 βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Πολεμικών Τεχνών W.T.A. (World Trainers Association) με τον τίτλο του VIP, τίτλο τον οποίο τον έλαβαν μόνο 9 εκπαιδευτές παγκοσμίως.
Είναι Εκπαιδευτής στη SET Breaching και ASP Instructor Trainer (είναι ο μόνος Έλληνας που κατέχει αυτόν τον τίτλο).

Μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει στο DRCS Στρατιωτικές και Αστυνομικές Υπηρεσίες ανά τον κόσμο όπως την 35η Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Βόλο, την 1η Ταξιαρχία Ασφάλειας στην Σουλαϊμανίγια Ιράκ, την PNA (Policia National de Angola) στην Λουάντα Αγκόλα, την GNR (Guarda Nacional Republicana) στο Πόρτο και στο Καστέλο Μπράνκο Πορτογαλίας, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις στην Πορτογαλία και Στελέχη του Στρατού στην Σχολή LAFMA (Lebanese Armed Forces Martial Arts) στο Λίβανο.

Επίσης έχει εκπαιδεύσει Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς και πολίτες στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στο Κουβέιτ, στην Ταιβάν, στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στον Μαυρίκιο, στην Ιαπωνία, στην Πορτογαλία, στο Λίβανο, στην Αγγλία και στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά