fbpx

ΔΟΕ: “Θα επανεξετάσουμε την παρουσία της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024”!

ΔΟΕ: “Θα επανεξετάσουμε την παρουσία της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024”!

Ανακοίνωση που είχε χαρακτήρα… προειδοποιητικής βολής εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, στρέφοντας τα πυρά της κατά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA). Η ΔΟΕ ουσιαστικά στέκεται κυρίως στην απόφαση της IBA να ανανεώσει την κεντρική χορηγική συνεργασία της με την Gazprom, τον ενεργειακό κολοσσό ο οποίος σε πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών ελέγχεται από το ρωσικό κράτος.

Παράλληλα, η ΔΟΕ έθιξε το ζήτημα της μη διεξαγωγής προεδρικών εκλογών τον περασμένο Σεπτέμβριο και άφησε να εννοηθεί πως εάν δεν υπάρξει άμεση και ριζική αλλαγή πλεύσης από την κατεύθυνση στην οποία κινείται η IBA, είναι πιθανό να θέσει το άθλημα της πυγμαχίας εκτός προγράμματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

“Στο πρόσφατο συνέδριο της IBA φάνηκε για άλλη μία φορά πως η IBA δεν έχει πραγματικό ενδιαφέρον για το άθλημα της πυγμαχίας και τους πυγμάχους, αλλά ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη δική της ισχύ.

Δεν έχει τη θέληση να κατανοήσει τα πραγματικά ζητήματα. Αντιθέτως, επέκτεινε τη χορηγική συνεργασία της με την Gazprom, καθιστώντας την τον μοναδικό κεντρικό σπόνσορα της IBA, κάτι για το οποίο η ΔΟΕ είχε εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες της από το 2019.

Αυτή η ανακοίνωση επιβεβαιώνει πως η IBA θα συνεχίσει να έχει εξάρτηση από μία εταιρία που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από την κυβέρνηση της Ρωσίας. Στις ανησυχίες μας επίσης συμπεριλαμβάνεται η χειρισμός της απόφασης του CAS, η οποία αντί να οδηγήσει σε νέες προεδρικές εκλογές, οδήγησε σε μία ψηφοφορία στην οποία επελέγη να μην γίνουν εκλογές.

Η ΔΟΕ θα τα λάβει όλα αυτά υπόψιν όταν θα λάβει περαιτέρω αποφάσεις, οι οποίες -έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις- ίσως να συμπεριλαμβάνουν και ακύρωση της παρουσίας της πυγμαχίας στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά