fbpx

Σημαντικές αποφάσεις στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Πυγμαχίας με την ICARUS Sports παρούσα (vid)

Σημαντικές αποφάσεις στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Πυγμαχίας με την ICARUS Sports παρούσα (vid)

Ολοκληρώθηκε το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Πυγμαχίας στο Άμπου Ντάμπι με μεγάλη συμμετοχή.

Με συμμετοχή 250 ατόμων, με ένα αθληκοκεντρική κατεύθυνση, συζητήθηκαν διοικητικά θέματα της πυγμαχίας, αλλά και η θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας (ΙΒΑ) στους Ολυμπιακούς Αγώνες
«Προστατεύουμε τα συμφέροντα των αθλητών μας και εφόσον θέλουν να εκπληρώσουν το ολυμπιακό τους όνειρο, θα αγωνιστούμε και γι’ αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της IBA, Ούμαρ Κρέμλεφ. «Η πυγμαχία είναι η IBA, και αυτό είναι τόσο αληθινό όσο το ότι οι πυγμάχοι είναι αναπόσπαστο μέρος της οργάνωσής μας, η ίδια η καρδιά της. Είμαι βέβαιος ότι, όντας ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

O φακός της ICARUS Sports αποτύπωσε όσα διαδραματίστηκαν:

Πηγή: ICARUS Sports

YouTube video

Ο θρυλικός πυγμάχος Ρόι Τζόουνς τζούνιορ επανέλαβε στην παθιασμένη ομιλία του ότι η πυγμαχία ανήκει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έγιναν βασικό θέμα συζήτησης στο Φόρουμ.

«Χτύπησα την πόρτα της ΔΟΕ και με δέχθηκαν. Μου μίλησαν και είμαι ευγνώμων για αυτό. Θέλω απλώς η ΔΟΕ να καταλάβει ότι οι πυγμάχοι και η IBA είναι αχώριστοι, και εάν υποστηρίζουν τους πυγμάχους, όπως ισχυρίζονται, πρέπει να υποστηρίξουν την IBA», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα άλλο σημείο της συζήτησης αφορούσε τη συνεργασία μεταξύ IBA και επαγγελματικής πυγμαχίας (WBA). Πρόσφατα, οι πρόεδροι Ούμαρ Κρέμλεφ από την πλευρά της IBA και ο Ζιλμπέρτο Ζεσούς Μεντόσα από την πλευρά της WBA, συμφώνησαν για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των οργανώσεων και την ανάπτυξη ενός πλάνου κοινής εργασίας.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης Εστέλ Μόουσλι, η οποία είναι επίσης κάτοχος του τίτλου ελαφρών βαρών του IBO, εξήγησε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του IBA και των επαγγελματιών.

«Ξέρω πόσο δύσκολη θα μπορούσε να είναι η μετάβαση και είμαι ευχαριστημένη με την προσέγγιση της IBA να συνεργάζεται με επαγγελματικούς οργανισμούς. Αυτή είναι μια τεράστια υποστήριξη για τους μποξέρ που θα ήθελαν να συνεχίσουν την καριέρα τους ως επαγγελματίες. Ως πυγμάχος, που θα ήθελε να αγωνιστεί τόσο υπό την IBA όσο και στην επαγγελματική πυγμαχία, είμαι ευγνώμων που έχουμε τώρα πολύ περισσότερες ευκαιρίες» ήταν τα λόγια της.

Τέλος η IBA εγκαινιάζει το επαγγελματικό τουρνουά, IBA Champions’ Night, με οκτώ συναρπαστικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στους Etihad Towers του Άμπου Ντάμπι. Αστέρια όπως η Σοφιάν Ουμιά από τη Γαλλία, ο Μπακοντίρ Γιαλόλοφ από το Ουζμπεκιστάν, ο Ρόνιελ Ιγκλέσιας από την Κούβα και η Ίρμα Τέστα από την Ιταλία πρόκειται να δείξουν τις ικανότητές τους μπροστά σε αξιότιμους καλεσμένους του Παγκόσμιου Φόρουμ Πυγμαχίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά