fbpx

K1 Youth League (Venice): Μεγάλη εμφάνιση και ασημένιο μετάλλιο για την Λυδία Ξένου

K1 Youth League (Venice): Μεγάλη εμφάνιση και ασημένιο μετάλλιο για την Λυδία Ξένου

Μετά από μια εξαιρετική πορεία στο Karate 1 League Youth που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, η Λυδία Ξένου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε σύνολο 63 αθλητριών στην κατηγορία Junior Kumite στα -53κ.

Η 16χρονη Ελληνίδα καρατέκα και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2021 στο Τάμπερε, λύγισε μόνο από τη 17χρονη Σλοβάκα και “χάλκινη” στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 του περασμένου Οκτωβρίου στην Τουρκία, Νίνα Κβανσίκοβα η οποία επικράτησε με 9-4 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η πορεία της Ξένου μέχρι τον τελικό ξεκίνησε με τη νίκη της απέναντι στην 17χρονη Πολωνή και “χάλκινη” στην περασμένη σειρά του Karate 1 Youth League στην Κροατία, Κορνέλια Ζούμπεκ με 5-2, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε ένα yuko για να επικρατήσει της 17χρονης Ιταλίδας Μόνικα Γκράντε με 1-0.

Στον 3ο γύρο η…υπομονετική και εξαιρετική στα αμυντικά της καθήκοντα, Ελληνίδα καρατέκα κέρδισε την Πολωνή και κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στην περσινή διοργάνωση, Κσένια Ντροσάνκα με 1-0, για να ακολουθήσει μια ακόμη μεγάλη νίκη απέναντι στην Ιταλίδα “χάλκινη” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας του περασμένου Οκτωβρίου και Νο. 6 του κόσμου, Ρεμπέκα Ορτού με 4-1.

Με τη νίκη αυτή η Ξένου εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά της κατηγορίας των -53κ. εκεί όπου επικράτησε και της Βελγίδα και Νο. 5 στον κόσμο Αμέλ Μπουγρίν με 7-3 μετά από ένα ανοιχτό παιχνίδι, γεγονός που την οδήγησε στον τελικό για να ηττηθεί από την Κβανσίκοβα με 9-4, αλλά φτάνοντας σε μια τεράστια επιτυχία τόσο για την ίδια όσο και για το ελληνικό καράτε.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και η 17χρονη Αθανασία Ανδριανοπούλου, η οποία ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την 17χρονη Σλοβένα και Νο. 2 του κόσμου Έλα Πετάν με 5-2. μένοντας εκτός συνέχειας.

Junior Kumite -53k.

1. Κβανσίκοβα Νίνα (Σλοβακία)
2. Ξένου Λυδία (Ελλάδα)
3. Ντροσάνκα Κσένια (Πολωνία)
3. Σαργκάιεβα Βαλέρια (Ουκρανία)
5. Μπουγρίν Αμέλ (Βέλγιο)
5. Παλομίνο Βιάνα (ΗΠΑ)
7. Ορτού Ρεμπέκα
7. Μπουζ Αλίς (Ουγγαρία)
9. Ζούμπεκ Κορνέλια (Πολωνία)
9. Σελιβερστόβα Ντάρια (Ουκρανία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά