fbpx

Κ1 Youth League (Venice): “Χάλκινος” ο Γιώργος Μπαλιώτης

Κ1 Youth League (Venice): “Χάλκινος” ο Γιώργος Μπαλιώτης

Ο Γιώργος Μπαλιώτης έφτασε μια ανάσα από τη συμμετοχή του στον τελικό του Karate 1 Youth League που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία στην κατηγορία Junior Kumite -61κ., ανάμεσα σε 96 αθλητές, ωστόσο ο 17χρονος Έλληνας καρατέκα έχασε στον προημιτελικό στην κρίση από τον Νο. 2 του κόσμου και “χάλκινο” στο Παγκόσμιο πρωταθλήματος του περασμένου Οκτωβρίου στην Τουρκία, τον Βόσνιο Λούκα Πέγιτς.

Μέχρι αυτό το παιχνίδι, το οποίο ήταν και ίσως το μεγαλύτερο, όσον αφορά την κατάταξη των δύο καρατέκα στην παγκόσμια κατάταξη, ο Νο. 3 του κόσμου ήταν πραγματικά ασταμάτητος.

Ο αθλητής του Α.Σ Καράτε “Οδυσσέας”, ξεκίνησε από το 3ο pool κερδίζοντας τον Σκωτσέζο, Τζακ Γουντς με 10-1, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε και τον Βέλγο Άμζα Ζαμπέρ-Ραΐζ με 4-2 δείχνοντας για 2ο σερί παιχνίδι ένα πιο επιθετικό πρόσωπο.

Στον 3ο γύρο ο Μπαλιώτης κέρδισε με το επιβλητικό 6-0 τον Ουκρανό Αντρί Χαΐνταμάκα, ενώ στον τελικό του ομίλου κέρδισε με 5-0 τον επίσης Ουκρανό, Ρομάν Ολινιούκ παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Εκεί συνάντησε τον Βόσνιο Πέγιτς, εκεί όπου μετά από έναν πολύ κλειστό αγώνα, ο Μπαλιώτης ηττήθηκε με handei (0-0) χάνοντας την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά, με τον Έλληνα καρατέκα α πηγαίνει στον ημιτελικό των ρεπεσάζ.

Αντίπαλός του ήταν ο Ιταλός και Νο. 23 του κόσμου Ντ’ Άννα Αντρέα τον οποίον και κέρδισε με 2-0, ενώ στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο επικράτησε με 4-0 του Ουκρανού Ντένις Πιαντίβσκι ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Στον άλλο τελικό των ρεπεσάζ νικητής αναδείχθηκε ο Ολλανδός Νιέκ Βαν ντερ Βέιντ που κέρδισε με 4-0 τον Ισπανό Ντάνιελ Μερίνο Σαντιάγκο.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Πέγιτς που επικράτησε στον τελικό του Ιταλού Ραφαέλ Ασταρίτα με senshu (2-2).

Junior Kumite -61κ.

1. Πέγιτς Λουκά (Βοσνία)
2. Ασταρίτα Ραφαέλ (Ιταλία)
3. Μπαλιώτης Γιώργος (Ελλάδα)
3. Βαν ντερ Βέιντ Νιέκ (Βέλγιο)
5. Πιαντίβσκι Ντένις (Ουκρανία)
5. Μερινό Σαντιάγκο Ντάνιελ (Ισπανία)
7. Αντρέα Ντ’ Άννα (Ιταλία)
7. Μπρούνο Ντάβιντε Τζιάκομο Σαλβατόρε (Ιταλία)
9. Τόρτι Λορέντζο (Ιταλία)
9. Μπαρτολέτα Ντάνιελ (Αγγλία)

https://karate.apexsports.gr/2022/12/10/k1-youth-league-venice-megali-emfanisi-kai-asimenio-metallio-gia-tin-lydia-ksenou/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά