fbpx

Όλο και πιο κοντά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η Τζωρτζίνα Ξένου

Όλο και πιο κοντά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η Τζωρτζίνα Ξένου

Ένα βήμα πιο κοντά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 βρέθηκε η Τζωρτζίνα Ξένου με την Ελληνίδα καρατέκα να έχει πλασαριστεί στο Νο. 2 της σχετικής κατάταξης που δίνει το εισιτήριο για το μεγάλο γεγονός του 2023 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και συγκεκριμένα στις πόλεις Κρακοβία και Μαλοπόλσκα το διάστημα 21 Ιουνίου-2 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τους ανανεωμένους πίνακες της κατάταξης για την πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην κατηγορία Kata, η Ξένου είναι στο Νο. 2 με 1.250 βαθμούς, ωστόσο ουσιαστικά η Ελληνίδα καρατέκα του “Α.Σ Οδυσσέας” είναι στο Νο. 1, καθώς η Ισπανίδα Σάντρα Σάντσεθ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Παρά το εξαιρετικό πλασάρισμα που έχει αυτή τη στιγμή η Ξένου, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για τη συμμετοχή της στους Αγώνες, καθώς απομένουν τρία σημαντικά τουρνουά μέχρι να “κλειδώσουν” οι συμμετοχές κάτι που αναμένεται να γίνει τέλη Μαρτίου. 

Το πρώτο τουρνουά είναι το Karate Series Α, το οποίο μάλιστα θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου, με την Ξένου ωστόσο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς δεν θα αγωνιστούν οι πρώτοι 32 της παγκόσμιας κατάταξης στα Kata με την Ελληνίδα καρατέκα να είναι στο Νο. 17 του κόσμου. 

Ο δεύτερος αγώνας, όπου η Ξένου θα διεκδικήσει βαθμούς θα είναι στο Karate Premier League στο Κάιρο (27-29 Ιανουαρίου), ενώ η 3η σημαντική διοργάνωση είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Γουδαλαχάρα της Ισπανίας το διάστημα 24-26 Μαρτίου. 

Στόχος της Ξένου είναι να βρεθεί μέσους στους τρεις πρώτους της κατάταξης (για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες), είτε σε διαφορετική περίπτωση να κατακτήσει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαρτίου. 

European Games Rankings Kata (Top-5)

1. Σάντσεθ Σάντρα (Ισπανία): 2.205
2. Ξένου Τζωρτζίνα (Ελλάδα): 1.250
3. Γιούτνερ Τζασμίν (Γερμανία): 1.155
4. Μίσκοβα Βερόνικα (Τσεχία): 1.035
5. Μποτάρο Βιβιάνα (Ιταλία): 1.020

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά