fbpx

Στους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης τα αδέλφια Διονύσης και Στέφανος Ξένος

Στους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης τα αδέλφια Διονύσης και Στέφανος Ξένος

Διονύσης και Στέφανος Ξένος βρίσκονται μέσα στο Top-5 των κατηγοριών τους (-67κ., -60κ.) σύμφωνα με τις νέες λίστες που δημοσίευσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο Διονύσης Ξένος παρέμεινε στο Νο. 3 του κόσμου στην κατηγορία των -67κ. με τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2021 (Κροατία) και τον “ασημένιο” στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Μαΐου στην Τουρκία, να είναι πίσω από τον Αιγύπτιο Αλί Ελσαουί που είναι στο Νο. 2 και τον Γάλλο και δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Στίβεν Ντακοστά που είναι στην κορυφή της παγκόσμια κατάταξης.

Όσον αφορά τον Στέφανο Ξένο, ο “χάλκινος” στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας κέρδισε μια θέση χάρη στην 3η θέση που κατέκτησε στο Karate 1 Premier League του Μπακού τον περασμένο Σεπτέμβριο γεγονός που τον έφερε στο Νο. 4 του κόσμου στην κατηγορία των -60κ., για πρώτη φορά στην καριέρα του και μετά από αρκετό καιρό παραμονής στο Νο. 5.

Στο Νο. 1 του κόσμου στην κατηγορία βρίσκεται ο Τούρκος Εράι Σεμντάν, ενώ τον ακολουθούν οι Άντζελο Κρέσεντσο (Ιταλία) και Καϊσάρ Αλπισμπέι (Καζακστάν).

Κατηγορία -67κ. (Top-5)

1. Ντακοστά Στίβεν (Γαλλία)
2. Ελσαουί Αλί (Αίγυπτος)
3. Ξένος Διονύσης (Ελλάδα)
4. Γιουγκούρ Μπουράκ (Τουρκία)
5. Τάντισι Ιβ Μάρτιαλ (Ουγγαρία)

Κατηγορία -60κ. (Top-5)

1. Σαμντάν Εράι (Τουρκία)
2. Κρεσέντσο Άντζελο (Ιταλία)
3. Αλπισμπέι Καϊσάρ (Καζακστάν)
4. Ξένος Στέφανος (Ελλάδα)
5. Μπρόους Ντούγκλας (Βραζιλία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά