fbpx

Έλληνας δάσκαλος Βυζαντινής Ξιφασκίας συζητάει με τους Αψβούργους

Έλληνας δάσκαλος Βυζαντινής Ξιφασκίας συζητάει με τους Αψβούργους

Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους ο προπονητής Ξιφασκίας, εκπαιδευτής ενόπλου Παμμάχου και Οπλομαχίας και εκπαιδευτής της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών Λέοντες κ. Γεώργιος Ε. Γεωργάς παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση σε τελετή βράβευσης της Φλόγας της Ειρήνης  (αγγ. Flame of Peace). Σε αυτή την τελετή βραβεύτηκαν προσωπικότητες και έλαβαν το χρίσμα του ιππότη για το φιλανθρωπικό έργο τους.

Οι βραβεύσεις έγιναν από το Αυτοκρατορικό ζεύγος των Αψβούργων. Μετά την λήξη της τελετής οι καλεσμένοι είχαν την τιμή να συζητήσουν με τους υψηλότατους πολιτιστικά και αθλητικά θέματα. Ο εκπαιδευτής των Λεόντων συζήτησε με την Αυτοκρατορική και Βασιλική Υψηλότητα των Σάντορ και Έρτα Μαργαρίτα των Αψβούργων, Αρχιδούκα και Αρχιδούκισσα της Αυστρίας, Πρίγκιπα και Πριγκίπισσα της Τοσκάνης. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις και την συζήτηση μας για την ιπποσύνη και τα ιδεώδη της, μιλήσαμε διεξοδικά για την ξιφασκία (Ολυμπιακή και Ιστορική), την Βυζαντινή οπλομαχία/Πάμμαχον, και την ιστορική αναβίωση, όπου άκουσαν τις δράσεις του Συλλόγου με πολύ προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον.

«Η ιπποσύνη είναι ζωντανή ακόμα, τα ιδεώδη της είναι πάντα εκεί για να μπορεί κάποιος να τα ακολουθήσει. Στηρίζοντας τις ευγενείς δράσεις κάποιων ανθρώπων για το καλό της ανθρωπότητας», Γιώργος Γεωργάς

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά