fbpx

Γκραν Σλαμ Μπακού: ο Κοτσόγιεφ έδωσε την πρώτη θέση στο Αζερμπαϊτζάν (vid)

Γκραν Σλαμ Μπακού: ο Κοτσόγιεφ έδωσε την πρώτη θέση στο Αζερμπαϊτζάν (vid)

Ο Ζελίμ Κοτσόγιεφ ήταν εκείνος που έδωσε στην οικοδέσποινα χώρα του Αζερμπαϊτζάν την πρώτη θέση την τελευταία ημέρα δράσης του Γκραν Σλαμ που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.

 Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Κοτσόγιεφ, πήρε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα του νικώντας τον Σέρβο Αλεκσάνταρ Κούκολι στον τελικό της κατηγορίας-100 κιλών. Ο ίδιος χρειάστηκε μόλις 107 δευτερόλεπτα για να επικρατήσει με ippon. Ο Τζενάρο Πιρέλι από την Ιταλία και ο Ντάριο Κουρμπιεβάιτ Γκαρσία από τη Γερμανία πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

 Στον τελικό της κατηγορίας -90 κιλών, ο Σουηδός Μάρκους Νάιμαν νίκησε τον Σέρβο Νέμια Μάιντοφ στο χρυσό σκορ με ένα καθοριστικό waza-ari. Ο Γεωργιανός Λούκα Μαϊσουράτζε και ο Ιταλός Κρίστιαν Παρλάτι πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

Στην κατηγορία +100 κιλών, ο Τεμούρ Ραχίμοφ από το Τατζικιστάν πήρε το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Άλισερ Γιουσούποφ από το Ουζμπεκιστάν σε δύο λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Ο συμπατριώτης του Γιουσούποφ, ο Σοχρουχόν Μπαχτιγιόροφ μοιράστηκε την τρίτη θέση του βάθρου με τον Ούγγρο Ρίτσαρντ Σίποτζ.

 Η Άλισε Μπελάντι από την Ιταλία πήρε τη νίκη με waza-ari απέναντι στην Ολλανδή Νατάσα Άουσμα στην κατηγορία των -78 κιλών. Τα χάλκινα μετάλλια στην Λοριάνα Κούκα από το Κόσοβο και την Γκούσιε Στινχούις από την Ολλανδία.

Η Μίλιτσα Ζάμπιτς από την Σερβία πήρε το χρυσό στην κατηγορία +78 κιλών επικρατώντας σε μόλις 53 δευτερόλεπτα της Ροσέλ Νούνες από την πορτογαλία ενώ η Καμίλια Μπερλικάς από το Καζακστάν και η Χιλάλ Οζτούρκ από την Τουρκία έκαναν δικά τους τα χάλκινα μετάλλια.

 Συνολικά, το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε την πρώτη θέση με 4 χρυσά και 2 χάλκινα ενώ Ολλανδία και Σερβία μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με ένα χρυσό, δύο αργυρά, ένα χάλκινο και μία 5η θέση έκαστη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά