fbpx

Γκραν Σλαμ Άμπου Ντάμπι: Στην Κίνα τα τελευταία χρυσά μετάλλια

Γκραν Σλαμ Άμπου Ντάμπι: Στην Κίνα τα τελευταία χρυσά μετάλλια

Οι τζουντόκα της Κίνας πήραν τα χρυσά μετάλλια σε γυναίκες και άνδρες την τελευταία ημέρα δράσης στο Γκραν Σλαμ του Άμπου Ντάμπι. Στα -78 κιλά γυναικών το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Ζενζάο Μα, η οποία νίκησε τη Νάταλι Πάουελ από τη Μεγάλη Βρετανία με ippon. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν Λοριάνα Κούκα από το Κόσοβο και Άννα Μόντα Όλεκ από τη Γερμανία.

Στα +78 κιλά γυναικών το χρυσό μετάλλιο στην Σου Ζιν, η οποία νίκησε την Σόφιο Σομχισβίλι από τη Γεωργία σε έναν θεαματικό τελικό με waza-ari και osae-komi. Τα χάλκινα μετάλλια  στη Λεά Φοντέν από τη Γαλλία και τη Ροτσέλε Νούνες από την Πορτογαλία.

Στα -90 κιλά ανδρών το χρυσό πήγε στον Γεωργιανό Μπέκα Γκβινιασβίλι που ως νούμερο 4 στον κόσμο άρχισε στον τελικό με τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Γάλλο Λορίς Τασιέ, νούμερο 150. Ο Γκβινιασβίλι χρειάστηκε μόλις 40 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη με waza-ari και στην συνέχεια με ένα osae-komi.

Στην κατηγορία -100 κιλών των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Καναδός Κάιλ Ρέγιες που ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισπανού Νικολόζ Σεραζαντισβίλι ο οποίος αποβλήθηκε επειδή έπεσε σκόπιμα. Τα χάλκινα μετάλλια στον Σέρβο Αλεξάνταρ Κουκόλι και τον Καναδό Σέιντι Ελνάχας.

Τέλος, στα +100 κιλά ανδρών, το χρυσό μετάλλιο έκανε δικό του ο Λούκας Κρπάλεκ από την Τσεχία, ο οποίος πήρε τον πρώτο του τίτλο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επικρατώντας του Γιουρ Σπάικερς από την Ολλανδία με ne-waza. Χάλκινο μετάλλιο για τον Ενέι Μάρινιτς από την Σλοβενία και τον Τεμούρ Ραχίμοφ από το Τατζικιστάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά