fbpx

Οι τέσσερις πρώτοι πρωταθλητές ΑμΕΑ στο Γκραν Πρι του Μάντσεστερ

Οι τέσσερις πρώτοι πρωταθλητές ΑμΕΑ στο Γκραν Πρι του Μάντσεστερ

Όπως αναμενόταν, τέσσερις αθλητές αναδείχθηκαν οι πρώτοι πρωταθλητές ΑμΕΑ στο Γκραν Πρι του Μάντσεστερ. Στους άνδρες, ο Μαχμούτ Μπόζτεκε από την Τουρκία νίκησε 9-2 τον Ιταλό Αντόνιο Μπόσολο στον τελικό των 61 κιλών. Στην συνέχεια ακολούθησε μία μεγάλη αναμέτρηση, εκείνη του Αμερικανού Έβαν Μέντελ με τον Νισάν Ομιράλι από το Καζακστάν με τον Μέντελ να επικρατεί 8-6 στον τελικό άνω των 80 κιλών.

 Η Μεριέμ Μπετούλ Τσαϊντάρ από την Τουρκία έκανε το τρία στα τρία σε τελικό Γκραν Πρι μέχρι τώρα, νικώντας 12-3 την Μεξικανή Τζέσικα Γκαρσία στην κατηγορία των 49 κιλών. Το Μεξικό πανηγύρισε τίτλο με τον Χουάν Ντιέγκο Γκαρσία Λόπεζ που συνεχίζει την εξαιρετική φετινή του πορεία παραμένοντας αήττητος στο Μάντσεστερ. Με αντίπαλο τον Αζέρο Ιμαμαντίν Χαλίλοφ, προηγήθηκε 6-0 με 52 δευτερόλεπτα να απομένουν και ενώ ο Χαλίλοφ προσπάθησε να επιστρέψει, ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αποδείχθηκε καλύτερος και πήρε τον τίτλο στα 70 κιλά με 9-5.

 Για την οικοδέσποινα Μεγάλη Βρετανία η Μπεθ Μούνρο νίκησε 8-4 την κάτοχο του χρυσού Παραολυμπιακού μεταλλίου, Λίζα Γκιέσινγκ από τη Δανία, με 8-4 στα -65 κιλά. Η συμπατριώτισσά της και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Έιμι Τρουσντέιλ, ηττήθηκε στον τελικό των άνω των 65 κιλών από την Ουζμπέκα Ναϊμόγια Γκουλιόνοφ. Η βρετανική ομάδα πήρε και χάλκινο μετάλλιο καθώς ο Τζο Λέιν επικράτησε στο μικρό τελικό των -80 κιλών έχοντας ηττηθεί νωρίτερα στα ημιτελικά από τον Ουκρανό Ασαντμπέκ Τοστεμίροφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά