fbpx

Συνεχίζεται η προσπάθεια για το μελλοντικό πρόγραμμα των Αγώνων Κοινοπολιτείας

Συνεχίζεται η προσπάθεια για το μελλοντικό πρόγραμμα των Αγώνων Κοινοπολιτείας

Η Χέδερ Γκάριοκ, CEO της αυστραλιανής ομοσπονδίας του αθλήματος, δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προσθήκη στους μελλοντικούς Αγώνες Κοινοπολιτείας μετά την αποτυχία για τη διοργάνωση στη Βικτόρια το 2026.

 Συνολικά δέκα νέα αγωνίσματα, περιλαμβανομένων τριών Παραολυμπιακών αθλημάτων,, μπήκαν στο πρόγραμμα για τη διοργάνωση του 2026 όπως το γκολ, η παράκτια κωπηλασία και το BMX, που θα κάνουν και ντεμπούτο. Η παράκτια κωπηλασία, η σκοποβολή, το μπάσκετ 3Χ3, το cross-country του ΜΤΒ και η ποδηλασία πίστας προστέθηκαν μαζί με το 3Χ3 σε αμαξίδιο, την σκοποβολή ΑμΕΑ και την ποδηλασία πίστας ΑμΕΑ.

 Εκτός προγράμματος για άλλη μία φορά έμεινε το τάε κβο ντο το οποίο αναζητούσε την επιστροφή του στο πρόγραμμα για πρώτη φορά από Δελχί το 2010. Παρά την προσπάθεια της αυστραλιανής ομοσπονδίας η πρόταση δεν είχε επιτυχημένη κατάληξη και πλέον το βάρος στρέφεται στις μελλοντικές διοργανώσεις.

 «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά για να βρεθούμε στους Αγώνες Κοινοπολιτείας καθώς είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση για το άθλημά μας», είπε η Γκάριοκ. Το τάε κβο ντο εμφανίζεται σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων από το Σίδνεϊ το 2000 και έχει εξασφαλισμένη θέση στο Παρίσι το 2024 και στο Λος Άντζελες το 2028.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά