fbpx

Παγκόσμιο 2023: Στην ανάπτυξη του αθλήματος ελπίζει το Κατάρ

Παγκόσμιο 2023: Στην ανάπτυξη του αθλήματος ελπίζει το Κατάρ

Η οργανωτική επιτροπή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο του 2023 που θα διεξαχθεί στη Ντόχα του Κατάρ βρέθηκε στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, στο μέρος που πραγματοποιήθηκε η φετινή έκδοση της διοργάνωσης. Ελπίδα των ανθρώπων της αραβικής χώρας είναι η διοργάνωση της επόμενης χρονιάς να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

 «Ελπίζουμε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 θα βοηθήσει στο να προσελκύσουμε ένα νέο κοινό στο τζούντο», είπε ο Αμπντουλχαντί Αλ Μάρι, διευθυντής της τελετής έναρξης και λήξης για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Το Κατάρ δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στο τζούντο και δεν έχει πάρει ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Όταν φιλοξενούμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις φυσικά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν στο υψηλό δυνατό επίπεδο, ωστόσο η προσοχή μας είναι πάντα στραμμένη στη μεγαλύτερη δυνατή κληρονομιά που μπορεί να αφήσει η διοργάνωση. Σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελπίζουμε ότι θα δώσουμε έμπνευση σε περισσότερους ανθρώπους στη χώρα ώστε να ασχοληθούν με το άθλημα και να δημιουργήσουμε μία νέα βάση θεατών».

 Η Ντόχα διοργάνωσε το Judo Masters το 2020 και ο Αλ Μάρι πιστεύει ότι η εμπειρία αυτή σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις όπως την Αλί Μπιν Χαμάντ Αλ Ατίγια Αρένα θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά