fbpx

Παγκόσμιο: Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη Βραζιλία

Παγκόσμιο: Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη Βραζιλία

Στην κατηγορία των -78 κιλών ήρθε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη Βραζιλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο που διεξάγεται στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν. Η Μάιρα Αγκουιάρ, όπως έκανε λίγες ημέρες πριν η Ραφαέλα Σίλβα στα 57 κιλά, πήρε τον τίτλο επικρατώντας στον τελικό της Κινέζας Ζενζάο Μα με waza-ari.

 Η αθλήτρια των 31 ετών από το Πόρτο Αλέγκρε είχε μία εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση έχοντας νικήσει στους προηγούμενους γύρους την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τη Γιαπωνέζα Σόρι Χαμάντα αλλά και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αλίνα Μπεμ από τη Γερμανία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος για την Αγκουιάρ η οποία έφτασε τα επτά μετάλλια καριέρας.

 Η Πολωνή Μπεάτα Πάκουτ-Κλότσκο και η 18χρονη Ουκρανή Γιελιζάβετ Λιτβινένκο πήραν τα χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας. Για την Πάκουτ-Κλότσκο, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2021, είναι το πρώτο μετάλλιο καριέρας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως και για τη Λιτβινένκο που χρειάστηκε μόλις είκοσι δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά