fbpx

Παραμένει πρόεδρος της καναδικής ομοσπονδίας ο Βόουκι

Παραμένει πρόεδρος της καναδικής ομοσπονδίας ο Βόουκι

Ο Κρεγκ Βόουκι κέρδισε ξανά τις εκλογές και θα παραμείνει στην προεδρία της καναδικής ομοσπονδίας του αθλήματος για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Βόουκι, ο οποίος ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα το 2016, θα εκτίσει και τρίτη θητεία έχοντας υπάρξει και γενικός γραμματέας στην κοινοπολιτειακή ομοσπονδία του καράτε.

 «Συχνά αστειεύομαι λέγοντας ότι η θέση του προέδρου στην καναδική ομοσπονδία καράτε είναι η χειρότερη σε αποδοχές δουλειά πλήρους απασχόλησης που είχα ποτέ, αλλά είναι μία εθελοντική θέση», είπε ο Βόουκι.

 Ο Ντάνι Μόριν διατηρεί το ρόλο του ταμία στην καναδική ομοσπονδία όπως και ο Μπλέικ Πίτερσον εκείνον του διευθυντή. Το καλοκαίρι του 2021 ο Ντάνιελ Γκεϊσίνσκι έγινε ο πρώτος Καναδός που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Aγώνες με το άθλημα να κάνει ντεμπούτο στο πρόγραμμα. Η πρόκριση ήρθε με δραματικό τρόπο καθώς στα προκριματικά του Παρισιού αρχικά φάνηκε να έχει ηττηθεί στην καθοριστική αναμέτρηση με τον Ολλανδό Λάρεντι Τάιρον-Ντάρνελ.

 Ο Ολλανδός πίστευε ότι έχει εξασφαλίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο ωστόσο ο Καναδός κατέθεσε ένσταση την οποία κέρδισε με αποτέλεσμα να πρέπει να διεξαχθούν ξανά τα τελευταία τρία δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σύντομο διάστημα ο Γκεϊσίνσκι έκανε το καθοριστικό χτύπημα φτάνοντας στη νίκη. Μεγάλο όνομα του καναδικού καράτε αυτή την εποχή είναι η Χάγια Τζούμαα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία κάτω των 61 κιλών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά