fbpx

Παγκόσμιο Α/Γ: Τα φαβορί των ανδρών στην Τασκένδη

Παγκόσμιο Α/Γ: Τα φαβορί των ανδρών στην Τασκένδη

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο αρχίζει στις 6 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την  Τασκένδη, με αυτά να είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στις κατηγορίες βαρών.

Στα -60 κιλά ο Γιανγκ Γιουνγκ-Βέι από την κινεζική Ταϊπέι είναι ο νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη και από την στιγμή που πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του Τόκιο έχει κατακτήσει τρεις τίτλους Γκραν Σλαμ. Ο 24χρονος είναι πολύ πιθανό να δώσει συνέχεια στην αντιπαλότητά του με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, τον Ναοχίσα Τακάτο από την Ιαπωνία ενώ σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και ο συμπατριώτης του, Ριούτζου Ναγκαγιάμα.

 Στα -66 κιλά όλοι περιμένουν τον ιαπωνικό «εμφύλιο» μεταξύ του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Τόκιο Χιφούμι Άμπε και του κατόχου του τίτλου Τζοσίρο Μαρουγιάμα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην ιαπωνική πρωτεύουσα ο Άμπε νικήθηκε από τον μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, τον Μαρουγιάμα, στα ημιτελικά.

 Στην κατηγορία των -73 κιλών ο διπλός κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, Σοχέι Όνο, έχασε τα ιαπωνικά trials εξαιτίας τραυματισμού οπότε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Σοϊτσι Χασιμότο θα εκπροσωπήσει την Ιαπωνία στη διοργάνωση. Στα 31 του χρόνια, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τον «αργυρό» Ολυμπιονίκη, Λάσα Σαβντατουασβίλι, ο οποίος πήρε τον τίτλο την περασμένη χρονιά στη Βουδαπέστη και είναι νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη.

Η κατηγορία των -81 κιλών μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο ανοικτή με τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, τον Ιάπωνα Ναγκάσε Τακανόρι, να έχει τον τίτλο του φαβορί αλλά να αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τον κάτοχο του τίτλου, τον Βέλγο Ματίας Κάσε και τον νούμερο ένα του κόσμου, τον Γεωργιανό Τάτο Γκριγκαλασβίλι. Στα 21 του χρόνια, ο Βραζιλιάνος Γκιγιέρμε Σμιτ, νικητής στα Γκραν Σλαμ σε Τουρκία και Ουγγαρία, μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Στα -90 κιλά ο κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Λάσα Μπεκαούρι, επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη διοργάνωση στο Τόκιο. Μεγάλος του αντίπαλος μπορεί να αποδειχθεί ο Λούκα Μαϊσουράτζε, επίσης από τη Γεωργία, ο οποίος πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Σόφια τον Απρίλιο. Μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου ο Αζέρος Μαμανταλί Μεχντίγιεφ και ο Ουζμπέκος Νταβλάτ Μπομπόνοφ, που βρίσκονται στο νούμερο ένα και δύο της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα.

 Στα -100 κιλά ο Πορτογάλος Ζόρζε Φονσέκα θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τον 29χρονο, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να αναζητά τρίτο παγκόσμιο τίτλο. Ο Μίκαελ Κόρελ από την Ολλανδία, ο Σαντί Ελ Ναχάς από τον Καναδά, ο Ισραηλινός Πέτερ Πάλτσικ και ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Νικολόζ Σερεζαντιμπιίλι θα είναι οι μεγάλοι αντίπαλοί του.

Τέλος, στα +100 κιλά ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, ο Γκουράμ Τουσασβόλι θα είναι το φαβορί με τον Γεωργιανό να αντιμετωπίζει ίσως ξανά τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Τόκιο Λούκας Κρπάλεκ αν και ο Τσέχος δεν είναι σε καλή κατάσταση παίρνοντας την έβδομη θέση στο Γκραν Πρι του Ζάγκρεμπ. Απών λόγω τραυματισμού θα είναι ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών τίτλων, ο Γάλλος Τεντί Ρινέρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά