fbpx

Ευθύνες στη ΔΟΕ για τη διαφθορά στην πυγμαχία ρίχνει ο Κιμ

Ευθύνες στη ΔΟΕ για τη διαφθορά στην πυγμαχία ρίχνει ο Κιμ

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εσωτερική κρίση που βιώνει εδώ και χρόνια η πυγμαχία έχει και η ΔΟΕ, σύμφωνα με τον Χο Κιμ. Ο επί οκτώ χρόνια εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας (AIBA), ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο της προώθηση του Σι Κέι Γου στην προεδρία της Ομοσπονδίας μέσω δωροδοκιών.

Τώρα, ο Κιμ έρχεται να… υπενθυμίσει πως αυτή η “σκοτεινή” άνοδος του Γου δεν έγινε μονάχα με χρηματισμό μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA), αλλά και με βοήθεια από την ΔΟΕ, της οποίας επικεφαλής τότε (2006) ήταν ο Ζακ Ρογκ.

“Υπάρχουν πολλές βρώμικες ιστορίες που παραμένουν κρυμμένος. Ωστόσο, με αυτό που κάνει η ΔΟΕ τώρα στην πυγμαχία, θα πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχη για να καθαρίσει και τη δική της θέση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιμ.

Αυτή η δήλωση έρχεται σε μία περίοδο που η θέση της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 δεν είναι δεδομένη, με τη ΔΟΕ να κρίνει πως ακόμη το σπορ και η IBA είναι μακριά από το να ευθυγραμμιστούν με το απαιτούμενο πλαίσιο για να γίνουν δεκτά στις τάξεις των Αγώνων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά