fbpx

Παγκόσμιο: Τα φαβορί στις γυναίκες

Παγκόσμιο: Τα φαβορί στις γυναίκες

Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα να διεξάγεται στο Βελιγράδι της Σερβίας από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου η μεγαλύτερη ελπίδα για μία διάκριση για την Ιαπωνία έρχεται στην κατηγορία των 53 κιλών με την Φουτζινάμι Ακάρι. Η 18χρονη είναι η κάτοχος του τίτλου και μετράει ένα σερί 103 νικών. Μεγάλη της αντίπαλος αναμένεται η Βινές Πογκάτ από την Ινδία η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ασίας το 2021 και τον περασμένο μήνα πήρε για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο στους Αγώνες Κοινοπολιτείας.

Η Αμερικανίδα Τζακάρα Γουίντσεστερ ελπίζει να ξαναπάρει τον τίτλο στα 55 κιλά μετά το θρίαμβό της το 2019 και δείχνει να έχει βρει ξανά τη φόρμα της έχοντας κερδίσει το τουρνουά Γιασάρ Ντογκού τον περασμένο Φεβρουάριο. Νούμερο ένα στο ταμπλό της κατηγορίας είναι ωστόσο η Νίνα Χέμερ από τη Γερμανία.

Στα 57 κιλά η αναγεννημένη κάτοχος του τίτλου, η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Χέλεν Μαρούλις είναι το μεγάλο φαβορί. Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου το 2016 σχεδίαζε να αποσυρθεί μετά τη διοργάνωση του Τόκιο ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο την Ιαπωνία την έπεισε να συνεχίσει.

Η άλλη Ινδή πρωταθλήτρια των Αγώνων Κοινοπολιτείας, η Σακσί Μαλίκ, είναι το φαβορί στα 62 κιλά και είναι πιθανό να αναμετρηθεί με την Οζάκι Νονόκα από την Ιαπωνία που έχει κερδίσει χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι η νυν πρωταθλήτρια Ασίας.

 Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στα 68 κιλά, η Ταμίρα Μενσά-Στοκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλισε την παρουσία της στη διοργάνωση επικρατώντας στο Final X του Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε στην Οκλαχόμα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 έχει τον τίτλο του φαβορί αλλά προσοχή χρειάζεται και η Μπλέσινγκ Ομπορουντούντου από τη Νιγηρία που θέλει να πάρει εκδίκηση από την Αμερικανίδα για την ήττα της στον τελικό του Τόκιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά