fbpx

Αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού ο Φόρμαν!

Αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού ο Φόρμαν!

Δύο αγωγές κατατέθηκαν σε βάρος του θρύλου της πυγμαχίας.

Αντιμέτωπος με διπλή κατηγορία βιασμού βρίσκεται ο Τζορτζ Φόρμαν. Ο θρύλος της πυγμαχίας, που σήμερα είναι 73 ετών, είδε δύο αγωγές να κατατίθενται σε βάρος του από δύο γυναίκες, που τον κατηγορούν πως τις κακοποίησε σεξουαλικά και τις βίασε τη δεκαετία του 1970, όταν αμφότερες μάλιστα ήταν ακόμη ανήλικες.

Συγκεκριμένα, οι Γκουεν Χ. και Ντενίζ Φ. (πρόκειται για ψευδώνυμα), αμφότερες ηλικιακά λίγο πάνω από τα 60, κατέθεσαν τις αγωγές στο δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η Ντενίζ ισχυρίζεται στην αγωγή της πως ο Φόρμαν την θώπευσε όταν ήταν σε ηλικία 8 ετών και είχε αργότερα σεξουαλική επαφή μαζί της, πριν κλείσει τα 15 της χρόνια.

H Γκουέν από την πλευρά της ισχυρίζεται πως ο Φόρμαν την κακοποίησε σεξουαλικά και τη βίασε στην ηλικία των 15 και 16 αντιστοίχως. Μάλιστα, η Γκουέν προσθέτει στην αγωγή της πως ο Φόρμαν την εκβίασε να μην αποκαλύψει το συμβάν, απειλώντας την με απόλυση του πατέρα της από την εργασία του εάν αυτή μιλούσε.

Ο Φόρμαν από την πλευρά του χαρακτηρίζει αυτές τις αγωγές ως εντελώς αβάσιμες και απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του.

“Τους τελευταίους έξι μήνες, δύο γυναίκες έχουν προσπαθήσει να αποσπάσουν με εκβιασμό εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία από εμένα και την οικογένειά μου. Δεν επιλέγω ποτέ τους αγώνες μου, αλλά ούτε κιόλας τους αποφεύγω”, ήταν το σχόλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των βαρέων βαρών.

Ο Τζορτζ Φόρμαν κατέχει θέση ως ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους της ιστορίας, με αποκορύφωμα της καριέρας του το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του 1970. Μάλιστα, το 1974, ως παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε αντιμετωπίσει τον Μοχάμεντ Άλι στο Ζαΐρ (η σημερινή “Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό”) στο περίφημο “Rumble In The Jungle”, με τον Άλι να παίρνει τη νίκη και τον παγκόσμιο τίτλο. Μέχρι και σήμερα λογίζεται ως ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της ιστορίας και αποτελεί ορόσημο στα χρονικά της πυγμαχίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά