fbpx

Final X: Διακομιχάλης εναντίον Χέντερσον στη Νέα Υόρκη

Final X: Διακομιχάλης εναντίον Χέντερσον στη Νέα Υόρκη

Ο νικητής θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στα 65 κιλά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο ελληνικής καταγωγής Γιάννης Διακομιχάλης θα αντιμετωπίσει τον Έβαν Χέντερσον στο Final X για το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κατηγορία των 65 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Διακομιχάλης έχει αναδειχθεί νικητής σχεδόν σε κάθε διοργάνωση που έχει πάρει μέρος και είναι το φαβορί. Μεταξύ των επιτευγμάτων του είναι τρεις φορές πρωταθλητής NCAA.

Τα μεγάλα ονόματα που έχει νικήσει στα τρία χρόνια που αγωνίζεται στην κατηγορία των ανδρών είναι πολλά. Στο προσκήνιο εμφανίστηκε το 2019 και αμέσως νίκησε θρυλικά ονόματα σε διαδοχικές αναμετρήσεις στο US Open, τους Φρανκ Μολινάρο, Τζόρνταν Όλιβερ και Ζέιν Ρέδερφορντ. Αμέσως μετά νίκησε τον κάτοχο μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Μπαϊράνγκ Πούνια κατά τη διάρκεια αγώνα για το τουρνουά Beat the Streets το Μάιο του ίδιου έτους.

Η λίστα των θυμάτων του δεν σταματά εκεί καθώς έχει πετύχει νίκη το 2019 απέναντι στον Ισμαήλ Μουσουκάεφ ο οποίος το 2021 πήρε χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιο πρόσφατα, το 2021 ήρθε η επιτυχία απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, Βλάντιμερ Χιντσεγκασβίλι και στο πολωνικό όπεν της ίδιας χρονιάς επικράτησε του πρωταθλητή Ευρώπης Έντουαρντ Γκριγκόρεφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά