fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Κανόε – Καγιάκ: Τρίτος τίτλος στην σεζόν για τη Φοξ

Παγκόσμιο Κύπελλο Κανόε – Καγιάκ: Τρίτος τίτλος στην σεζόν για τη Φοξ

Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στο μονοθέσιο κανόε, η Αυστραλή Τζέσικα Φοξ έφτασε τις τρεις νίκες στο παγκόσμιο κύπελλο.

 Στο Λα Σέου της Ισπανίας και παρά το ό,τι δέχθηκε 4 δευτερόλεπτα ποινής κατάφερε να φτάσει σε νέα επιτυχία αυτή την σεζόν, στον τελευταίο αγώνα πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του επόμενου μήνα στο Λι Βάλεϊ του Λονδίνου που θα αποτελέσει και προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 8 εκατοστών του δευτερολέπτου πήρε η Γερμανίδα Άντρεα Χέρτσογκ ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Βρετανίδα Κίμπερλι Γουντς με διαφορά σχεδόν 2 δευτερολέπτων από τη νικήτρια.

Ο τίτλος στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών πήγε στον Ιταλό Ραφαέλο Ιβάλντι ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του νικώντας τον πρώτο στον προηγούμενο σταθμό, στο Τάτσεν, τον Σλοβένο Λούκα Μπόζιτς με διαφορά ενός δευτερολέπτου. Τρίτος ήταν ο Σλοβάκος Μάρκο Μιργκορόντσκι.

Ο Σλοβένος Πέτερ Κάουζερ ο οποίος γύρισε στη δράση έχοντας αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έχοντας πάρει το αργυρό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, πήρε τη νίκη στο μονοθέσιο καγιάκ μόλις 6 ημέρες προτού γιορτάσει τα 40α του γενέθλια. Στις γυναίκες η νίκη πήγε στην Ελίσκα Μιντάλοβα με την Σλοβάκα να παίρνει πρώτη νίκη σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα