fbpx

Ευρωπαϊκό μπόουλινγκ: Πρεμιέρα με Ξύδα και Εξάρχου για την Εθνική στη Γαλλία

Ευρωπαϊκό μπόουλινγκ: Πρεμιέρα με Ξύδα και Εξάρχου για την Εθνική στη Γαλλία

Ξεκίνησε τις αγωνιστικές της προσπάθειες η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπόουλινγκ στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας, με τους Γιάννη Ξύδα και Αναστάσιο Εξάρχου να αγωνίζονται στον 1ο όμιλο του ατομικό, σήμερα το πρωί της Παρασκευής (9/6).

Την καλύτερη επίδοση είχε ο Γιάννης Ξύδας, που έριξε 1.300 κορύνες στα έξι παιχνίδια του ατομικού (μέσος όρος 216,7) και βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 12η θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε 56 αθλητές που έχουν συμμετάσχει.

Παράλληλα, έγινε και ο νεότερος Έλληνας εκπρόσωπος στην ιστορία του θεσμού, σε ηλικία 15 ετών και 4μιση μηνών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2007 ο 16χρονος τότε Βαγγέλης Κριζίνης, ο οποίος επίσης είναι παρών στη φετινή διοργάνωση.

Από την άλλη, ο Αναστάσιος Εξάρχου, που κάνει και αυτός το ντεμπούτο σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, έριξε 1.197 κορύνες (μέσος όρος 199,5) και είναι προς το παρόν 32ος στην κατάταξη του ατομικού ανδρών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με το απογευματινό Β’ Γκρουπ (15:45-19:30), όπου θα πάρουν μέρος οι Βαγγέλης Κριζίνης και Γιώργος Στεφανίδης, ξεκινώντας τα παιχνίδια τους από τον διάδρομο 9.

Το Σάββατο 10/6, θα διεξαχθεί το Γ’ γκρουπ του ατομικού ανδρών (11:00-14:45), στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι Νίκος Καγιαλόγλου και Νίκος Σέρελης, που θα αρχίσουν την προσπάθειά τους από τον διάδρομο 23.

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γκρουπ θα προκύψει η τελική κατάταξη της προκριματικής φάσης, καθώς και η τετράδα των αθλητών που θα πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα