fbpx

FIDE Grand Prix: Νικήτρια στο Νέο Δελχί η Γκοριάτσκινα

FIDE Grand Prix: Νικήτρια στο Νέο Δελχί η Γκοριάτσκινα

Η Grandmaster Αλεξάντρα Γκοριάτσκινα πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Νέου Δελχί στο tie break καθώς οι τρεις κορυφαίες ήταν ισόπαλες μετά τον 11ο και τελευταίο γύρο.

 Τη δεύτερη θέση πήρε η Μπιμπισάρα Ασαουμπάγεβα από το Καζακστάν με την Κινέζα Ζου Τζίνερ να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα. Οι παραπάνω αθλήτριες μπήκαν στον τελευταίο γύρο ενός τουρνουά που άρχισε με μεγάλη ένταση καθώς αρκετά από τα μεγάλα ονόματα εξέφρασαν παράπονα για τις συνθήκες που επικρατούσαν, κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση τη Ζανσάγια Αμπντουμαλίκ από το Καζακστάν.

Οι τρεις παίκτριες ολοκλήρωσαν με 6 πόντους μετά από 11 παρτίδες ωστόσο η Γκοριάτσκινα αναδείχθηκε νικήτρια καθώς είχε καλύτερα tiebreaks με βάση τον αριθμό των νικών και τις επιτυχίες που είχε παίζοντας με τα μαύρα . Το χρηματικό έπαθλο για τη νικήτρια ωστόσο μοιράστηκε με την κάθε μία να παίρνει από 12.333 ευρώ και 133 βαθμούς στην παγκόσμια βαθμολογία.

 Με ένα τουρνουά να απομένει η Ζου είναι πρωτοπόρος με 307 βαθμούς και η Γκοριάτσκινα ακολουθεί με 263. Η γεννημένη στη Ρωσία Αλεξάντρα Κοστένιουκ , που αγωνίζεται πλέον με την σημαία της Ελβετίας είναι 3η με 250 αν και απούσα από το τουρνουά στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Για την Κινέζα είναι εξαιρετικά απίθανη η κατάκτηση της πρώτης θέσης καθώς δεν σχεδιάζει να πάρει μέρος στο τελευταίο τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Κύπρο το διάστημα από 15 έως 28 Μαϊου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα