fbpx

Με τα «χρώματα» της Ελβετίας η Κοστένιουκ

Με τα «χρώματα» της Ελβετίας η Κοστένιουκ

Η Ρωσίδα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάντρα Κοστένιουκ θα αγωνίζεται με την σημαία της Ελβετίας την επόμενη χρονιά.

Μετά την απόφαση της Ρωσίας να αποτελεί μέλος της ασιατικής ομοσπονδίας, η FIDE, η διεθνής αρχή, ανακοίνωσε ότι οι παίκτες και οι παίκτριες της χώρας θα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν στα τουρνουά της εκπροσωπώντας άλλη χώρα.

 Η Κοστένιουκ, νικήτρια στο γυναικείο Γκραν πρι του Μονάχου τον περασμένο μήνα, αγωνιζόμενη υπό ουδέτερη σημαία, θα μπορεί να εκπροσωπεί την Ελβετία από την 1η Ιανουαρίου του 2024 καθώς έχει αποκτήσει την υπηκοότητα μετά το γάμο της το 2002 με τον επιχειρηματία Ντιέγκο Γκάρσες.

 Το 2004 η 2 φορές πρωταθλήτρια Ρωσίας είχε αποκτήσει τον τίτλο Grandmaster, τον υψηλότερο της FIDE ενώ υπήρξε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις ηλικίες κάτω των 12 ετών το 1996 και είχε τον τίτλο στις γυναίκες μεταξύ 2008 και 2010. Η ίδια είναι 5 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχει κερδίσει την παγκόσμια Ολυμπιάδα τρεις φορές.

Οι επιτυχίες της είναι μεγάλες και στη μορφή rapid όπου έχει πάρει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και 2 πρωταθλήματα Ευρώπης. Η 38χρονη, που έχει πάρει διαζύγιο από τον Γκάρσες και παντρεύτηκε τον Ρώσο Grandmaster, Πάβελ Τρεγκούμποφ, είναι στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από 2 συμπατριώτισσές της, την Αλεξάντρα Γκοριάτσκινα και την Εκατερίνα Λάνο που έχουν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα