fbpx

Αφήνει την Ευρώπη για την Ασία η ρωσική ομοσπονδία

Αφήνει την Ευρώπη για την Ασία η ρωσική ομοσπονδία

Η ομοσπονδία της Ρωσίας στο σκάκι, η FCR, κινείται προς την αλλαγή ηπειρωτικής συμμετοχής αφήνοντας την ευρωπαϊκή για την ασιατική ομοσπονδία εξαιτίας του αποκλεισμού της από τις διοργανώσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία.

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δείχνει ανοικτή πλέον στην συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία μετά τον αποκλεισμό τους το Φεβρουάριο του 2022 και η κίνηση αυτή οδηγεί σε νέα μονοπάτια ώστε τα πρόσωπα από τις 2 παραπάνω χώρες να επιστρέψουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

 Μία από τις προτάσεις που δέχθηκε ο ρωσικός αθλητισμός ήρθε από το ασιατικό Ολυμπιακό συμβούλιο που πρότεινε την συμμετοχή στις ηπειρωτικές της διοργανώσεις με την Ασία να δείχνει περισσότερη ανοχή σε αντίθεση με την Ευρώπη που έχει ταχθεί με το μέρος της Ουκρανίας.

 Οι σχέσεις της ρωσικής με την ασιατική ομοσπονδία έχουν βρεθεί σε νέο και υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου του 2022 όταν η πρώτη σε επιστολή της προς τη δεύτερη, αποκάλυψε την επιθυμία της να προσχωρήσει στις τάξεις της μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη διεθνή ομοσπονδία, την FIDE.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα