fbpx

NFL: Το πρόγραμμα του Divisional Round μετά την ολοκλήρωση των wild-card (pic)

NFL: Το πρόγραμμα του Divisional Round μετά την ολοκλήρωση των wild-card (pic)

Το Super Wild Card Weekend είναι παρελθόν και ο Divisional Round του NFL, είναι πλέον στο πρόγραμμα.

Το ερχόμενο Σάββατο (21/1) θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι κορυφαίοι Κάνσας Σίτι Τσιφς και Φιλαδέλφεια Ιγκλς, προτού η τεράστια ρεβάνς Σινσινάτι Μπένγκαλς-Μπάφαλο Μπιλς ξεκινήσει την Κυριακάτικη (22/1) δράση πριν από την αναμέτρηση της NFC.

Tο τελευταίο παιχνίδι έρχεται από το Σαν Φρανσίσκο, καθώς οι Σαν Φρανσίσκο 49ερς φιλοξενούν τους Ντάλας Καουμπόις.

Πανόραμα Divisional Round NFL:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023:
23:30 | Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς-Κάνσας Σίτι Τσιφς

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023:
3:15 | Νιού Γιορκ Τζάιαντς-Φιλαδέλφεια Ιγκλς
22:00 | Σινσινάτι Μπένγκαλς-Μπάφαλο Μπιλς

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023:
1:30 | Ντάλας Καουμπόις-Σαν Φρανσίσκο 49ερς

Πώς λειτουργούν τα πλέι οφ;

Το NFL αποτελείται από 32 ανταγωνιστικές ομάδες που χωρίζονται σε δύο συνέδρια: το American Football Conference (AFC) και το National Football Conference (NFC).

Το AFC και το NFC χωρίζονται στη συνέχεια περαιτέρω ανά περιοχή για να περιλαμβάνουν τέσσερις κατηγορίες με τέσσερις ομάδες η καθεμία: AFC East, North, South και West και NFC East, North, South και West.

Στο τέλος της κανονικής περιόδου, συνολικά 14 ομάδες προκρίνονται στα πλέι οφ, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων με το καλύτερο ρεκόρ σε κάθε μία από τις τέσσερις αντίστοιχες κατηγορίες ανά διάσκεψη, καθώς και τριών ακόμη ομάδων “wild card” που καθορίζονται από τις ομάδες με το αμέσως καλύτερο ρεκόρ σε κάθε διάσκεψη.

Η σεζόν 2022 είναι μόλις η τρίτη φορά που 14 ομάδες προκρίνονται στα πλέι οφ, αφού η μορφή άλλαξε από 12 ομάδες το 2020.

Το Νο 1 σε κάθε διοργάνωση (οι δύο ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ νικών-ηττών στην AFC και την NFC) λαμβάνουν ένα bye πρώτου γύρου, ενώ το Νο 2 φιλοξενεί το Νο 7, το Νο 3 το Νο 6 και το Νο 4 το Νο 5 το Super Wild Card Weekend για να ανοίξει η postseason.

Το Νο 1 των seeders μπαίνει στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του επόμενου γύρου Divisional Round, όταν θα φιλοξενήσει τον χαμηλότερο εναπομείναντα seed από τις αντίστοιχες διασκέψεις τους, ενώ ο δεύτερος χαμηλότερος εναπομείναντας seed επισκέπτεται τον δεύτερο υψηλότερο εναπομείναντα seed από τους νικητές του γύρου wild card.

Οι αντίστοιχοι νικητές αυτών των δύο αναμετρήσεων συναντώνται στη συνέχεια στους αγώνες του πρωταθλήματος της διοργάνωσης, σε κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με τους ημιτελικούς του Super Bowl, καθώς θα μάθουμε ποιος προκρίνεται από κάθε διοργάνωση για να παίξει στο μεγάλο παιχνίδι, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στην Αριζόνα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα