fbpx

Η FIDE αλλάζει τα κριτήρια πρόκρισης για το Candidates Tournament

Η FIDE αλλάζει τα κριτήρια πρόκρισης για το Candidates Tournament

Η διεθνής ομοσπονδία, η FIDE, παρουσίασε τις αλλαγές στα προκριματικά που οδηγούν στο Candidates Tournament. Η πρώτη αλλαγή αφορά τα τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας που θα δουν τους παίκτες να αγωνίζονται υπό στάνταρ χρονικό έλεγχο ενώ την επίβλεψη θα έχουν διεθνείς διαιτητές. Οι βαθμοί που θα συλλέγονται στο τέλος της χρονιάς θα αποφέρουν και μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 Οι μεταρρυθμίσεις θα δουν και τα τουρνουά του παγκοσμίου κυπέλλου να δίνουν τρία εισιτήρια αντί για δύο. Η μία θέση για το Candidates Tournament θα δίνεται στον φιναλίστ του παγκοσμίου κυπέλλου. Εκείνοι που θα πάρουν τις πρώτες τρεις θέσεις στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού θα πάρουν τα τρία εισιτήρια εκτός και αν τα έχουν ήδη εξασφαλίσει οπότε η ευκαιρία θα δοθεί στον αμέσως επόμενο.

 Την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Candidates Tournament θα έχουν και οι πρώτοι δύο από το FIDE Grand Swiss Tournament ενώ άλλη μία θέση προσφέρεται για τον παίκτη με τα καλύτερα αποτελέσματα στα τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας και σε εκείνον με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη τον Ιανουάριο του 2024 αρκεί να έχει πάρει μέρος σε τουλάχιστον τέσσερις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα