fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκαμψε τους Νεοζηλανδούς η Αυστραλία και πάει τελικό! (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκαμψε τους Νεοζηλανδούς η Αυστραλία και πάει τελικό! (vid)

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ πήρε η Αυστραλία. Η κάτοχος του τίτλου επικράτησε… στα σημεία της Νέας Ζηλανδίας με 16-14 σε έναν εξαιρετικά αμφίρροπο ημιτελικό και τώρα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 12ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Η μάχη ήταν εξόχως οριακή, με τους Kiwis πάντως να είναι αυτοί που είχαν τον προβάδισμα με 14-10 επί των Kangaroos στο τέλους του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στα try των Μπράουν και Χιούζ, όπως και τα τρία εύστοχα πέναλτι του Ραπάνα. Ωστόσο, τα try των Χολμς και Καρ κράτησαν σε απόσταση βολής τους Αυστραλούς.

Εν τέλει, ο Κάμερον Μάρεϊ αναδείχθηκε σε ήρωα της κατάλληλης στιγμής για την Αυστραλία. Το δικό του try στο 53’ ήταν η μοναδική μεταβολή στο σκορ σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος και σε συνδυασμό με αποτελεσματικές μάχες στην άμυνα τα “καγκουρό” πήραν τη μεγάλη νίκη.

Σήμερα Σάββατο διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός, με την οικοδέσποινα του τουρνουά Αγγλία να αντιμετωπίζει τη Σαμόα και το ματς να αρχίζει στις 16:30 ώρα Ελλάδος. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 19 Νοεμβρίου, στο Old Trafford του Μάντσεστερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα