fbpx

Αποσύρεται από το ιαπωνικό πρωτάθλημα η Μόνικα Άμποτ

Αποσύρεται από το ιαπωνικό πρωτάθλημα η Μόνικα Άμποτ

Η έμπειρη αριστερόχειρας πίτσερ Μόνικα Άμποτ ανακοίνωσε ότι αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα σόφτμπολ της Ιαπωνίας. Κάτοχος δύο αργυρών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια θα αποχωρήσει μετά από 14 χρόνια αγωνιζόμενη με τις Τογιότα Ρεντ Τέριερς.

 Η Άμποτ δημιούργησε μία εντυπωσιακή καριέρα στην Ιαπωνία με την συγκεκριμένη ομάδα οδηγώντας τις Ρεντ Τέριερς σε έξι τίτλους (2010, 2011, 2012, 2014, 2016 και 2018) ενώ αναδείχθηκε πέντε φορές MVP, το 2010, 2011, 2012, 2016 και 2018.

 «Αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία μου παίζοντας σόφτμπολ στην Ιαπωνία για τις Τογιότα Ρεντ Τέριερς», είπε. «Για εμένα αυτός είναι ο εορτασμός του τέλους μίας όμορφης ιστορίας».

 Την ανακοίνωση της Άμποτ σχολίασαν μερικές από τις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου όπως οι Χέιλι ΜακΚλίνι, Κατ Όστερμαν, Έρικα Πιανκαστέλι, Νατάσα Γουότλι, Ντάλας Εσκομπέδο, Τζέινι Ριντ, Έλεν Ρόμπερτς και Βερόνικα Πέτσκοβα.

 Γεννημένη στο Σαλίνας της Καλιφόρνια, η Άμποτ πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πήρε πέντε φορές τον τίτλο NPF και αναδείχθηκε τέσσερις φορές MVP μετρώντας πολλές επιτυχίες και σε κολεγιακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα