fbpx

Παπανικολάου: «Θα με ενδιέφερε αν είχαμε 110 νίκες στα 110 ματς που ήμουν starter» (video)

Παπανικολάου: «Θα με ενδιέφερε αν είχαμε 110 νίκες στα 110 ματς που ήμουν starter» (video)

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το ματς με την Άλμπα Βερολίνου και παράλληλα στάθηκε και στο ρεκόρ που σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη.

Για την ακρίβεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού μετρούσε 110 συνεχόμενα ματς «πενταδάτος» στην Euroleague αλλά στην αναμέτρηση της Μαδρίτης δεν ξεκίνησε στο ματς με αντίπαλο τη Ρεάλ.

Όμως όπως είπε και ο ίδιος την παραμονή του αγώνα με την Άλμπα στο ΣΕΦ, δεν είναι κάτι το οποίο τον απασχολεί: «Θα με ενδιέφερε αν στα 110 ματς είχαμε 110 νίκες. Τίποτα παραπάνω. Αυτά είναι στατιστικά, τα οποία ωραία είναι να υπάρχει κάπου σε μια στήλη γραμμένα, αλλά η ουσία του πράγματος δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα. Σε κανένα αν εγώ έχω ξεκινήσει, αν εγώ δεν έχω ξεκινήσει, ποιος είναι πρώτος σκόρερ, ποιος δεν είναι πρώτος σκόρερ» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπανικολάου και συνέχισε:

«Τα έχω πει χιλιάδες φορές και δε θέλω να γίνομαι κουραστικός. Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Όταν πετυχαίνουμε, όλοι είμαστε χαρούμενοι και όλοι δείχνουμε ωραίοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς, να το πω έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός στο τέλος της ημέρας. Οπότε δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να διεκδικούμε τη νίκη. Όχι τα προσωπικά στατιστικά του καθενός και καλώς ή κακώς αυτό είναι μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια επικρατεί πάρα πολύ. Όχι μόνο στην Ευρώπη, γενικά στα αθλήματα. Σα να μετράει πιο πολύ το ατομικό στατιστικό από το ομαδικό σε ένα άθλημα που είναι αμιγώς ομαδικό και δε θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ