fbpx

Μυθικό ματς στο Βελιγράδι με μεγάλο νικητή τον Αστέρα (video)

Μυθικό ματς στο Βελιγράδι με μεγάλο νικητή τον Αστέρα (video)

Με ήρωα τον Γιάγκο Ντος Σάντος ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής στο κλασικό σερβικό ντέρμπι κόντρα στην Παρτίζαν παίρνοντας τη νίκη με 88-86 για την ABA League.

O Βραζιλιάνος με ένα απίθανο ακροβατικό, αφού έτρεξε όλο το γήπεδο στην τελευταία επίθεση της ομάδας του, νίκησε Σμάιλαγκιτς και Γιάραμαζ για να πετάξει την μπάλα στο παρτιζάνικο καλάθι. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε εύστοχο σουτ (δύο πόντων) στην εκπνοή αλλά ήταν εκπρόθεσμο.

Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της ΑBA League επεφύλασσε πολλές ανατροπές, αφού η Παρτίζαν κάλυψε μεγάλη διαφορά για να επανέλθει και να διεκδικήσει το ματς.

Ο Αστέρας μπήκε με τον αέρα του γηπεδούχου (46-25) και στο ημίχρονο βρισκόταν στο +17 (55-38) ελέγχοντας απόλυτα τα πράγματα.

Με όπλο της την άμυνα και την πλήρη αλλαγή του ρυθμού, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά σιγά να «χαλάνε» τόσο το παιχνίδι όσο και το μυαλό των παικτών του Αστέρα κάνοντας τρομερή ανατροπή.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 19 (75-56) αλλά η Παρτίζαν κάλυψε αυτή την απόσταση για να φτάσει να ισοφαρίσει (86-86) με 3/3 βολές του Νάναλι στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Ντος Σάντος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με το τρομερό καλάθι του, έγραψε την ιστορία του αγώνα, με τον Αστέρα να παραμένει πρώτος και στην ουσία να «κλειδώνει» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με 16-2. Την ίδια ώρα η Παρτίζαν ακολουθεί δεύτερη με 13-5 μαζί με την Μπουντούτσνοστ.

Σπουδαίο ματς από τον Μπολομπόι με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, Χάνγκα (15π), και Ντος Σάντος (13π) ακολούθησαν σε απόδοση. Νάναλι (19π) και Καμίνσκι (18π) ήταν οι πρώτοι σκόρερ από την άλλη.

Δεκάλεπτα: 28-15, 55-38, 72-56, 88-86

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ