fbpx

Basket League: Τα φώτα στο ΣΕΦ

Basket League: Τα φώτα στο ΣΕΦ

Με τέσσερα ματς ξεκινάει το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League με το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.

Η εκκίνηση της αγωνιστικής στην Basket League όμως θα γίνει στην Καρδίτσα στις 17:15, εκεί όπου η τοπική ομάδα που είναι με τέσσερις σερί νίκες αντιμετωπίζει την ΑΕΚ.

Η Ένωση μπαίνει επίσημα σε μια νέα εποχή αφού ντεμπούτο στον πάγκο της κάνει ο Ηλίας Ζούρος και θέλει να πάρει τη νίκη ώστε να μπει σε τροχιά εξάδας.

Αντίθετα η ομάδα του Παπανικολόπουλου αν σήμερα νικήσει τότε θα κάνει άλμα σωτηρίας βάζοντας πολύ δύσκολα στους ανταγωνιστές του.

Ένας από αυτούς είναι το Λαύριο, που στις 18:00 φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Προμηθέα. Οι Πατρινοί πέτυχαν μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ για το BCL όμως με την ήττα κόντρα στο Περιστέρι μπήκαν σε περιπέτειες για την τρίτη θέση.

Αντίθετα το σύνολο του Κώστα Μέξα πλέον έχει μπει καλά στη μάχη για την παραμονή και ψάχνει παντού για νίκες με τον Έλληνα προπονητή να υπολογίζει και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Μάρεον Τζάκσον.

Επόμενο ματς για το πρόγραμμα του Σαββάτου υπάρχει στις 19:00 το Περιστέρι – Μαρούσι. Οι Περιστεριώτες άλωσαν το «Δημ. Τόφαλος» και προσπέρασαν τον Προμηθέα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ωστόσο, θέλουν τη νίκη ώστε να συνεχίσουν να την κατέχουν αφού από πίσω τους γίνεται μια «σφαγή» με τέσσερις ομάδες (Προμηθέας, Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) η οποία ίσως κριθεί στις ισοβαθμίες.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα των Βορείων Προαστίων πάει στο Περιστέρι για να διεκδικήσει ότι μπορεί, με τον Γιώργο Λιμνιάτη πάντως να έχει ζητήσει από τους παίκτες του να ακολουθήσουν το πλάνο που μπορεί να τους φέρει σε μια νίκη «χρυσάφι» για την παραμονή τους.

Τέλος το σημερινό πρόγραμμα κλείνει στις 20:15 στο ΣΕΦ με το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι έρχονται από τις ήττες από Παναθηναϊκό και Ρεάλ και ψάχνουν μια νίκη αντίδραση. Πάντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πολλές απουσίες αφού Φαλ και Μιλουτίνοφ είναι σίγουρα εκτός ενώ Λαρεντζάκης και Γκος είναι αμφίβολοι.

Επίσης ο Ολυμπιακός δεν έχει όπως όλα δείχνουν και βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού με την ήττα στο ΟΑΚΑ έχασε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε αυτό θέλει να πατήσει ο ΠΑΟΚ που έχει όμως και αυτός απουσίες αφού εκτός μάχης είναι οι Μπελιάουσκας, Τσαϊρέλης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ