fbpx

Ολυμπιακός: Συγκινητικός, αλλά όχι αθλητικός…

Ολυμπιακός: Συγκινητικός, αλλά όχι αθλητικός…

H προσπάθεια του ήταν συγκινητική και αν είχε ολοκληρωθεί θα χαρακτηριζόταν ιστορική. Για μια ακόμη φορά, όμως, την εφετινή περίοδο ο Ολυμπιακός έμεινε με το «αν» και έχασε έδαφος στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Η ήττα του από τη Ρεάλ αποτελεί ακόμα έναν «κρίκο» στη μεγάλη «αλυσίδα» των χαμένων ευκαιριών και ναι μεν η αντίδραση του από το 25’ κι έπειτα μαρτυράει τον χαρακτήρα και την ποιότητα του, πλην όμως δεν αλλάζει την ουσία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεν πολλές ποιοτικές λύσεις, αρκετούς παίκτες που εναλλάσσονται στον ρόλο του πρωταγωνιστή, αλλά εκτός του παίκτη-δολοφόνου, στερούνται αθλητικότητας. Κάτι που έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα της Μαδρίτης.

Στην πρώτη περίοδο, ο αέρινος Καμπάτσο έβαλε τα θεμέλια ώστε η ομάδα του να «οικοδομήσει» μια διαφορά 17 πόντων και να θέσει γερές βάσεις για τη νίκη.

Στην τελευταία, όταν πια ο Ολυμπιακός με τον Σίκμα στο «5» να κάνει τη διαφορά με εμφάνιση από τις μέρες της νιότης του στην Άλμπα και τον Παπανικολάου να πραγματοποιεί το καλύτερο ημίχρονο της ζωής του, ήταν η σειρά του Χεζόνια να δείξει την υπεροχή αθλητικότητας της «βασίλισσας». Απέναντι στον βραδυπόδαρο Πίτερς, το προσωπικό του σερί των εννέα πόντων, ανέβασε τη διαφορά στο +14 και έδωσε τεράστια ανάσα στην ομάδα του.

Ο Μπαρτζώκας αντικατέστησε τον Πίτερς με τον Ουόκαπ και το χαμηλό του σχήμα όπως και στο ΟΑΚΑ, άλλαξε τα δεδομένα. Η ειρωνεία είναι πως στην πιο κρίσιμη φάση του ματς, ο πιο αθλητικός του παίκτης τα έκανε μαντάρα. Ο Σακίλ Μακίσικ αντί να πάει για το λέι-απ, την στιγμή που ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τον Πουαριέ, θέλησε να τον κάνει πόστερ επιχειρώντας κάρφωμα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει αυτός δώρο ένα «κάδρο» από τον Γάλλο σέντερ, του οποίου η τάπα στο 38’, άλλαξε την ψυχολογία της αναμέτρησης.

Η χαριστική βολή δόθηκε από τον Καμπάτσο…

Μετά το έκτο (!) τρίποντο του Παπανικολάου στο δεύτερο εικοσάλεπτο που έφερε τη διαφορά στο 86-83, ο Αργεντινός «νίκησε» στα πόδια τον Ουόκαπ, την ίδια στιγμή που η ανύπαρκτη αντίδραση του Πίτερς από την αδύναμη πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Το λέι-απ του Αργεντινού έδωσε τέλος στην συγκλονιστική προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιστρέψει από το -24 και να πετύχει μια νίκη που θα είχε πολλαπλή θετική επίδραση.

Πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και βρίσκεται οριακά εντός της πρώτης δεκάδας.

Το θετικό είναι πως οι αγωνιστικές αρχές της ομάδας είναι σταθερές και οι παίκτες αποδίδουν υπό έντονη πίεση. Το αρνητικό είναι πως λόγω της πολυφωνίας στο ρόστερ και των συνεχών τραυματισμών δεν υπάρχει σταθερό rotation και σε συνδυασμό με την έλλειψη αθλητικότητας, οι ήττες πυκνώνουν.

Τίποτα δεν έχει χαθεί και είναι πολύ νωρίς για τελικές κρίσεις. Υπάρχουν ακόμα πέντε μήνες ως το τέλος της σεζόν, διάστημα στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ