fbpx

Ο Ίβισιτς ελευθερώθηκε και «πέταξε»!

Το επίμαχο... μήνυμα

Ο Ζβόνιμιρ Ίβισιτς αποτέλεσε το μεγαλύτερο σίριαλ στο κολεγιακό πρωτάθλημα, σε τέτοιο σημείο που οι φίλαθλοι του Κεντάκι έφθασαν να κάνουν έρανο, ώστε να υψώσουν γιγαντοαφίσα διαμαρτυρίας απέναντι από τα γραφεία του NCAA!

Εν τέλει το θέλημα τους έγινε πραγματικότητα, ο Ίβισιτς «ελευθερώθηκε» και στην πρώτη του εμφάνιση τα ξημερώματα της Κυριακής (21/1) «πέταξε»! Ο Κροάτης σέντερ ήταν καταπληκτικός στην νίκη των Wildcats με 105-96 επί της Τζόρτζια κι έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην πανεπιστημιακή του καριέρα.

Σε 16 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, μέτρησε 13 πόντους (με 2/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα), πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και τρεις τάπες, προσφέροντας ουκ ολίγες εντυπωσιακές στιγμές!

YouTube video

Αν αναρωτηθεί κανείς γιατί είχε τόσο μεγάλη σημασία η πρώτη παρουσία του 21χρονου Κροάτη είναι απλή: Από τις 11 Οκτωβρίου που τέθηκε στη διάθεση του Τζον Καλιπάρι, περίμενε την άδεια του NCAA, ώστε να μπορέσει να αγωνισθεί. Το κολεγιακό πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις Ευρωπαίων παικτών που έχουν αγωνισθεί σε επαγγελματικές ομάδες, ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση του, για να διαπιστώσει αν είχε παραβιάσει κάποιους από τους αυστηρούς κανονισμούς του.

Πλην όμως οι μήνες περνούσαν, δίχως η ειδική επιτροπή να καταλήγει σε απόφαση. Έτσι οι φίλαθλοι του Κεντάκι προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση, με στόχο όχι τόσο να πιέσουν το NCAA, όσο να το χλευάσουν για την αδυναμία του να βγάλει ετυμηγορία. Προχώρησαν μέσω διαδικτύου σε έρανο και μέσα σε μερικές ώρες, 242 άνθρωποι συγκέντρωσαν το ποσό των 4.125 δολαρίων, ώστε να καλύψουν το κόστος για την ανάρτηση μιας γιγαντοαφίσας απέναντι από τα γραφεία του κολεγιακού πρωταθλήματος στην Ινδιανάπολη.

«Hey guys, free BigZ. Sincerely Kentucky», ήταν το μήνυμα που σε ελεύθερη μετάφραση έγραφε. «Πσιτ παιδιά, ελευθερώστε τον Ίβισιτς. Με ειλικρινείς χαιρετισμούς οι φίλοι του Κεντάκι».

Οι φίλοι των Wildcats πλήρωσαν ώστε το billboard να μείνει στη θέση του για ένα μήνα, αλλά μέσα σε τρεις μέρες το NCAA, αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» και να επιτρέψει στον Ίβισιτς τη συμμετοχή του στους αγώνες του Κεντάκι. Ήταν το τελευταίο «επεισόδιο» σε ένα σίριαλ που στην ουσία είχε ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου, όταν είχε ανακοινώσει τη δέσμευση του με την ομάδα του Τζον Καλιπάρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ