fbpx

Γκραντ-έ νίκη

Ο Γκραντ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Γίνεται ένας παίκτης που έχει σημειώσει μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς να αποτελεί τον MVP ενός αγώνα από το πρώτο επίπεδο της Ευρωλίγκας; Κι όμως είναι, αν αυτός λέγεται Τζέριαν Γκραντ. Το πολυεργαλείο του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίσθηκε από την μονομαχία των δύο (πρώην και εν δυνάμει) NBAers.

Από τη μια, ο Κέντρικ Ναν κρατούσε με το μοναδικό του χάρισμα στο σκορ την ομάδα του μπροστά η κοντά στο σκορ, ως το 30’. Δίχως να χρειάζεται βοήθεια από τους συμπαίκτες του, ο γκαρντ από το Σικάγο όσο είχε δυνάμεις, δεν είχε και αντίπαλο, με συνέπεια να σκοράρει κατά το δοκούν.

Από την άλλη, ο Πι Τζέι Ντοζίερ ήταν μια ομάδα μόνος του και στις δύο άκρες του παρκέ. Μάρκαρε όλες τις θέσεις, έκλεβε μπάλες, δημιουργούσε μέσα από PNR και (όσο κι αυτός είχε δυνάμεις) σκόραρε.

Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο το μπρα ντε φερ των δύο μονομάχων ήταν σκληρό και έμοιαζε πως όποιος από τους δύο έβρισκε ένα δεύτερο χέρι, θα το κέρδιζε.

Αυτό το χέρι ήταν του Γκραντ όχι όμως στην επίθεση, αλλά στην άμυνα. Η πίεσή του πάνω στην μπάλα δεν επέτρεψε στους Σέρβους να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για εύκολα καλάθια στην τελευταία περίοδο, κάτι που είχε συμβεί από την ανάποδη, στην προηγούμενη.

Από το 20’ ως το 30’ οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε έξι λάθη και είχαν μόνο μια ασίστ, ενώ αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις τελικές πάσες και μόλις ένα λάθος. Πολύ λογικά, λοιπόν, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού.

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν διπλάσια λάθη (6) απ’ ό,τι ασίστ (3), κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική άμυνα των «πρασίνων», προεξάρχοντος του Γκραντ.

Ο Αμερικανός έθεσε το παράδειγμα για τους υπόλοιπους και ο Παναθηναϊκός μέσα από την άμυνά του μπόρεσε να βρει καλύτερο ρυθμό και στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε την παραγωγική περίοδό του με 26 πόντους, μετρώντας 6/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα και (το εντυπωσιακότερο όλων) 11/11 βολές.

Η στατιστική στην προκειμένη περίπτωση λέει… ευφραδώς την αλήθεια, όπως και η θέση της ομάδας του Αταμάν στην κατάταξη.

Άξια παραμένει στην τετράδα, καθώς συνεχίζει να βρίσκει λύσεις σε δύσκολες στιγμές και να παίρνει σπουδαίες νίκες.

Η ψυχολογία του «τριφυλλιού» είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο και το ντέρμπι της Δευτέρας αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ