fbpx

«Μονόδρομος» η νίκη με Μπούντουτσνοστ για τον Άρη

Άρης

Τέσσερις «στροφές» απομένουν πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του EuroCup και η «μάχη» για τις εναπομείνασες θέσεις που εξασφαλίζουν την πρόκριση. Στον 2ο όμιλο, στον οποίο μετέχει ο Άρης, η γαλλική Μπουρζ αν Μπρες και η ισπανική Γκραν Κανάρια ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και έχουν ξεφύγει με ρεκόρ 11-3, ενώ με ρεκόρ 10-4 ακολουθεί η Κλουζ Ναπόκα από τη Ρουμανία. Και οι τρεις αυτές ομάδες έχουν εξασφαλίσει… πρόωρα την παρουσία τους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Η «μάχη» όσον αφορά στα «ψηλά πατώματα» αφορά τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διατηρεί ελπίδες πρόκρισης για τις θέσεις 3-6 του 2ου ομίλου, οι οποίες δίνουν πρόκριση στα Πλέι Οφ. Ο Άρης έχει ρεκόρ 6-8 και ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στην 5η θέση μαζί με την ιταλική Τρέντο Τρέντο και την Μπούντουτσνοστ από το Μαυροβούνιο. Γι’ αυτό και ο αγώνας του με το Μαυροβούνιο, στο Αλεξάνδρειο, την ερχόμενη Τετάρτη (17/1, 20:00) είναι ιδιαίτερα κρίσιμος όσον αφορά στο μέλλον του στο EuroCup την τρέχουσα σεζόν.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν περάσει νικηφόρα, με 63-65 από την Ποντγκόριτσα στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου και επομένως με νίκη έστω και με έναν πόντο θα έχουν το «πάνω χέρι» στην ισοβαθμία με την ομάδα του Αντρέι Ζακέλι. Στόχος του Άρη, λοιπόν, μετά την απρόσμενη ήττα στην Καρδίτσα για την Basket League, είναι να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς στην 14η αγωνιστική είχε ηττηθεί με 90-74 στη Ρουμανία από την Κλουζ Ναπόκα.

Στην Μπούντουτσνοστ αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μπράντον Πολ, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά τη σεζόν 2019-20. Την προηγούμενη αγωνιστική, την 14η η Μπούντουτσνοστ πήρε μία σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Μπουρζ αν Μπρες, με 78-74, εξαιτίας της οποίας οι Γάλλοι απέκτησαν «συγκάτοικο» την Γκραν Κανάρια, στο «ρετιρέ» του 2ου ομίλου. Αναζητούν, δηλαδή μία δεύτερη διαδοχική νίκη, καθώς στην 13η αγωνιστική είχαν ηττηθεί εντός έδρας, με 77-79, από τη ρουμανική Κλουζ Ναπόκα.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του EuroCup, στον οποίο μετέχει ο Άρης, έχει ως εξής:

EUROCUP

15η Αγωνιστική (16-17/1/2023)

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου

Άρης (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) 20:00

Ουλμ (Γερμανία)-Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία)

Μπουρζ αν Μπρες (Γαλλία)-Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ