fbpx

Η ιστορική μονομαχία των τριών κορυφαίων ταλέντων

Στόουκς και Φλαγκ

Ήταν η μονομαχία της χρονιάς στην κατηγορία… ανηλίκων του αμερικανικού μπάσκετ. Παράλληλα θα μείνει στην ιστορία, καθώς στον αγώνα ανάμεσα στην Ακαδημία Μοντβέρντε και το γυμνάσιο Προλίφικ Πρεπ, μονομάχησαν οι τρεις παίκτες που έχουν αξιολογηθεί ως τα κορυφαία ταλέντα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για τις τρεις επόμενες χρονιές. Εν τέλει ο μεγαλύτερος Κούπερ Φλαγκ ήταν αυτός που έφυγε νικητής απέναντι στους… πιτσιρικάδες Έι Τζέι Ντιμπάντσα και Τάιραν Στόουκς.

Ως γνωστόν ο γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2006 φόργουορντ, δεσμεύτηκε τον Οκτώβριο με το Ντιούκ και από την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει την καριέρα του στο ΝCAA. Η ικανότητα του στην άμυνα είναι αυτή που τον καθιστά ξεχωριστό, κάτι που έδειξε και στον αγώνα με το Προλίφικ Πρεπ. Σημείωσε 15 πόντους, αλλά μάζεψε 10 ριμπάουντ, έκανε πέντε τάπες και δύο κλεψίματα!

O Φλαγκ έχει τη δυνατότητα να μαρκάρει από σέντερ ως περιφερειακούς παίκτες, πράγμα που απέδειξε απέναντι στον Ντιμπάντσα, τον οποίο περιόρισε σημαντικά στο πρώτο μέρος. Ο παίκτης του Μοντβέρντε (από το οποίο έχουν αναδειχθεί δεκάδες σπουδαίοι NBAers όπως ο Ζοέλ Εμπίντ ή ο Κέιντ Κάνιγχαμ) έχει αξιολογηθεί ως το Νο1 ταλέντο της τρέχουσας γυμνασιακής γενιάς (2024) και θεωρείται το φαβορί για την κορυφή του ντραφτ του 2025.

Από την πλευρά του, ο Ντιμπάντσα που ακόμα δεν έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, καθώς έχει γεννηθεί στις 29 Ιανουαρίου του 2007, είναι στην Αμερική στο Νο1 για την γενιά του 2025, έχοντας πλέον ξεπεράσει στις λίστες αξιολόγησης τον Κάμερον Μπούζερ, γιο του Κάρλος.

Ο γκαρντ του Προλίφικ Πρεπ έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα, είναι τρομερός αθλητής και πλέον έχει βελτιώσει πάρα πολύ το σουτ του από μέση απόσταση. Ο Φλαγκ τού δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στο παιχνίδι του τουρνουά γυμνασίων Hoophall Classic στο Σπρίνγκφιλντ, αλλά στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να βρει ρυθμό. Έτσι τελείωσε το ματς με 21 πόντους, πέντε, ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Ήδη έχει προτάσεις υποτροφίας από τα καλύτερα πανεπιστήμια (Κονέκτικατ, USC, Τέξας, Μίσιγκαν), πλην όμως δεν έχει ακόμα δεσμευτεί με κάποιο.

Η αρχική εκτίμηση είναι πως αυτός με τον Μπούζερ θα «μονομαχήσουν» για το Νο1 του ντραφτ του 2026.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες του στιγμές με αντίπαλο τον Φλαγκ στο βίντεο που ακολουθεί.

YouTube video

Ο μικρότερος της παρέας είναι ο Τάιραν Στόουκς, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2007 και θεωρείται το κορυφαίο ταλέντο για τη γενιά του 2026. Πρόκειται για έναν φόργουορντ με πολύ δυνατό κορμί, ο οποίος έχει τρομερή ισορροπία και ξέρει να σκοράρει με ευκολία. Μάλιστα έχει μπει στην ίδια… πρόταση με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, δεν είναι υπερβολική η σύγκριση.

YouTube video

Στον αγώνα με τον Μοντβέρντε, ο Στόουκς ήταν αυτός που φάνηκε λιγότερο, καθώς έμεινε στους 12 πόντους. Το ζητούμενο για τον 16χρονο άσο είναι να μπορέσει να βελτιώσει το περιφερειακό του σουτ, ώστε να αποτελέσει μια βελτιωμένη έκδοση του Πάολο Μπανκέρο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές των τριών σούπερ-σταρ του γυμναστικού μπάσκετ στην νίκη του Μοντβέρντε με 76-71 που κράτησε την ακαδημία από την Φλόριντα αήττητη, έχοντας 17/17!

YouTube video

Το παιχνίδι προσέλκυσε δεκάδες στελέχη ομάδων του ΝΒΑ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρόεδρος των Μπόστον Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ