fbpx

ΑΕΚ – ξένοι: Ο vegan, ο ταραξίας και το αμαρτωλό ‘21

Ο κύκλος των φευγάτων ξένων της ΑΕΚ

Δώδεκα μέρες κράτησε ο “γάμος” της ΑΕΚ με τον Ρίκι Λέντο πριν οι δύο πλευρές “χωρίσουν”. Κι όμως υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν πιο… γρήγορο διαζύγιο.

Ο Ρίκι Λέντο ανακοινώθηκε στις 3 και αποδεσμεύθηκε στις 15 Ιανουαρίου δίχως να πατήσει καν παρκέ για προπόνηση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων όντας σύμφωνα με δημοσιεύματα υπέρβαρος και εκτός φυσικής κατάστασης. Η περίπτωσή του, δηλαδή να ανακοινωθεί ή να προπονείται με την ΑΕΚ και να μην παίξει ούτε σε ένα ματς με τη φανέλα της “βασίλισσας” δεν είναι η μοναδική. Κάθε άλλο μάλιστα…

Βλέπετε από το 2015 και μετά υπήρξαν και άλλοι ξένοι παίκτες που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΑΕΚ και δεν έπαιξαν σε ματς πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδας και αποχώρησαν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, πριν την… ώρα τους. Ένας μάλιστα 8 μέρες μετά την ανακοίνωσή απόκτησής του!

Ντάνιελ Όρτον

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι το 2015 με τον Ντάνιελ Όρτον. Ο πρώην ΝΒΑερ ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ στις 15 Αυγούστου 2015 και συμμετείχε στην προετοιμασία της σεζόν. Στα μέσα Σεπτεμβρίου απουσίασε αδικαιολόγητα από μία προπόνηση και μπήκαν… ψύλλοι στα αυτιά των ανθρώπων της ΑΕΚ. Στα τέλη του ίδιου μήνα η ΑΕΚ έπαιξε στο τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” της ομάδας του Ρεθύμνου στην Κρήτη και ο Όρτον τσακώθηκε σε ένα από τα φιλικά με τον τότε προπονητή Ντράγκαν Σάκοτα που του έβαλε τις φωνές. Στο ίδιο ματς ήρθε σε αντιπαράθεση με τον τότε βοηθό του Σάκοτα, Αγγελο Κορωνιό την ώρα του αγώνα, πήγε στα αποδυτήρια όπου άρχισε να χτυπάει τις πόρτες και τα ντουλάπια. Στις 27 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η αποδέσμευσή του πριν προλάβει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς.

Κλάντονι Έρλι

That escalated quickly που λέει και το γνωστό meme. Ο πρώην ΝΒΑερ παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς ανακοινώθηκε προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού στις 3 Σεπτεμβρίου 2017. Ήρθε στην Ελλάδα και αμέσως έφυγε για το Βέλγιο με την αποστολή της ομάδας για να λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά στο Σαρλερουά. Που έμελλε να είναι και το τελευταίο του Έρλι. Ο παίκτης τσακώθηκε με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας κ.Χήνα επειδή υποστήριζε ότι η ομάδα του έδωσε να φάει σαλάτα με… φέτα ενώ ο ίδιος είναι αποκλειστικά vegan και δεν τρώει οτιδήποτε ζωικό. Ενημέρωσε ότι θα μεταβεί σε… άλλη πόλη όπου γκουγκλάροντας είχε βρει vegan εστιατόριο, από την ομάδα τον ενημέρωσαν ότι είναι πολύ μακριά και ότι θα έπρεπε να δώσει το παρόν στην προπόνηση. Εκείνος… μανούριασε λέγοντας ότι τον εχουν αφήσει νηστικό, όχι έχει χάσει 3,5 κιλά σε λίγες μέρες και μάλιστα πόσταρε (και αργότερα διέγραψε αν και όλα υπάρχουν ακόμη σε ιστοσελίδα οπαδών των Νικς) όλα τα σκρινσοτ με τους διαλόγους που είχε με τον μάνατζερ της ΑΕΚ. Φυσικά στις 11 Σεπτεμβρίου, μόλις 8 μέρες μετά την ανακοίνωση απόκτησης του η ΑΕΚ ανακοίνωσε την αποδέσμευσή του!

Πάρις Λι

Μία εξίσου ξεχασμένη ιστορία όπως του Έρλι είναι αυτή του Πάρις Λι. Ναι, του νυν παίκτη της Βιλερμπάν και πρώην του Παναθηναϊκού. Ο Λι πριν ακόμη πάει στη Μονακό όπου έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα βρισκόταν στη βελγική Αντβέρπ και από εκεί η Ένωση τον είχε… καπαρώσει πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν 2018-19. Ήταν 7 Φλεβάρη 2019 όταν η “βασίλισσα” έκλεινε τον Λι για τη σεζόν 2019-20. Φυσικά από τη στιγμή που τότε ανήκε σε άλλη ομάδα δεν ήταν δυνατόν να τον ανακοινώσει όμως άπαντες είχαν παραδεχθεί την ύπαρξη προσυμφώνου με τον Αμερικανό. Τελικά το καλοκαίρι του 2019 ο τότε προπονητής της Ένωσης Ηλίας Παπαθεοδώρου προτίμησε άλλες λύσεις για την περιφέρεια της ομάδας του και ο Λι κατέληξε στη Μπάμπεργκ.

Ρεϊβόντε Ράις

Τον χειμώνα του 2021 η ΑΕΚ κουβαλούσε κοντά 20 ban που τα είχε διευθετήσει τον Σεπτέμβριο αλλά από τις 15 Οκτωβρίου και μετά τα περισσότερα είχαν επιστρέψει. Η ομάδα όμως έψαχνε παίκτες λόγω της αποχώρησης του Ταϊρίζ Ράις μετά το Final-8 του BCL που είχε λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ. Ένας από τους παίκτες που προτάθηκε και σύμφωνα, τότε, με τον ατζέντη του είχε συμφωνήσει ήταν ένας… άλλος Ράις, ο Ρεϊβόντε τον οποίο “ανακοίνωσε” ο εκπρόσωπός του μέσω social media στις 8 Νοεμβρίου. Ο Ράις έμεινε και προπονήθηκε για ένα μήνα με την υπόλοιπη ομάδα, δεν ανακοινώθηκε ποτέ αφού δεν εσβησαν τα ban και στις 10 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε από τον… Ιωνικό Νίκαιας!

Τέρανς Φέργκιουσον

Την ίδια περίοδο ο ίδιος ατζέντης είχε φέρει για λογαριασμό του Ιωνικού Νίκαιας τον πρώην ΝΒΑερ, παίκτη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερς, Τέρανς Φέργκιουσον. Ο παίκτης όμως άγνωστο γιατί δεν πήγε ποτέ στον Ιωνικό που τότε βρισκόταν σε διαδικασία διαρκών αλλαγών προπονητών. Βρήκε καταφύγιο στην ΑΕΚ στις 10 Νοεμβρίου 2021, της ΑΕΚ που την ίδια περίοδο είχε στις προπονήσεις της όπως προανέφερα και τον Ράις. Ο Φέργκιουσον είχε συμφωνήσει με την Ένωση αλλά λόγω των ban δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Αντ’ αυτού στις 14 Δεκεμβρίου 2021 ανακοινωθηκε από το… Λαύριο.

Μάνι Χάρις

Πριν τους Ράις και Φέργκιουσον, την… ταραχώδη περίοδο του φθινοπώρου του 2021 είχε έρθει και αποχωρήσει… ησύχως ένας πρών παίκτης της ΑΕΚ. Ο MVP του BCL του 2018 Μάνι Χάρις ο οποίος στις 25 Αυγούστου 2021 συμφώνησε (και ανακοινώθηκε) για την επιστροφή του. Συμμετείχε στην προετοιμασία, στα φιλικά εντός και εκτός Ελλάδας, έπαιξε και στο Super Cup αλλά εντελώς ξαφνικά και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και το BCL στις 2 Οκτωβρίου ανακοινώνεται η αποδέσμευσή του πριν προλάβει να παίξει σε Basket League και BCL, όπως είχε γραφτεί τότε στα ΜΜΕ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Κιθ Λάνγκφορντ

Η περίπτωση του βετεράνου υπερ-σκόρερ είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Ο Λάνγφορντ, ένας παίκτης-τοτέμ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είχε παίξει στην ΑΕΚ μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2021 και λόγω τραυματισμού. Τον Φεβρουάριο του 2022 η ΑΕΚ ψαχνόταν ξανά αφού λόγω ban δεν μπορούσε να πάρει παίκτες τω letter of clearance δεν ήταν στην Ελλάδα και άρον-άρον έφερε πίσω στη χώρα μας τον Αμερικανό ο οποίος όμως προερχόταν από πολύμηνη απουσία λόγω του τραυματισμού του. Ο Λάνγκφορντ ήρθε στις 14 Φεβρουαρίου, παραμονές του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο με προοπτική να παίξει σε αυτό. Όμως ήταν τόσο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και βάρους που χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες προετοιμασίας για να πατήσει ξανά παρκέ. Αυτό έγινε στις 17 Απριλίου 2022 εναντίον του Προμηθέα Πάτρας. Έπαιξε άλλα τρία ματς, έβαλε συνολικά 16 πόντους και έκτοτε δεν έπαιξε ποτέ ξανά μπάσκετ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ