fbpx

Εφές-Μπολόνια 99-75: Δεν είχε αντίπαλο (video)

Εφές Μπολόνια

Μια εμφατική νίκη πέτυχε η Ανατολού Εφές επί της Μπολόνια με 99-75. Κάλυψε την διαφορά του πρώτου γύρου (-12) η τουρκική ομάδα.

Η Εφές πέτυχε μία άνετη νίκη κόντρα στην Μπολόνια (99-75), έφτασε τις οκτώ συνολικά νίκες και ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου (8-13). Μετά την σημερινή ήττα στο 14-7 το ρεκόρ της Βίρτους Μπολόνια, η οποία είναι στην τέταρτη θέση.

Το ματς

Η Εφές έδειξε με την έναρξη του παιχνιδιού πως ήταν αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και… φόρτωσε με 26 πόντους το καλάθι της Βίρτους Μπολόνια στην πρώτη περίοδο. Οι Ιταλοί πέτυχαν 15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν πόντους στα τελευταία 1:26. Η δεύτερη περίοδος ήταν σχεδόν… φωτοτυπία της πρώτης με το επί μέρους σκορ να είναι 24-14 υπέρ της Ανατολού Εφές, η οποία είχε ένα υπέρ της 26-15 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ιταλοί έμοιαζαν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους ματς. Καθ’ όλη την διάρκεια της δεύτερης περιόδου το σκορ ήταν στα όρια του double score για την γηπεδούχο ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σενάριο της αναμέτρησης. Αυτό που άλλαξε είναι πως η Μπολόνια ήταν η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, η τρίτη περίοδος έκλεισε με επί μέρους σκορ 25-26 για τους φιλοξενούμενους. Οι Μπελινέλι και Μίκεϊ ήταν αποτέλεσαν την κύρια πηγή σκορ για την Μπολόνια. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, δεν υπήρξε κάποια ανατροπή σκηνικού. Εφές και Μπολόνια συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Επί μέρους σκορ 26-21 για τους παίκτες του Ερντέμ Τσαν, οι οποίοι πήραν μία άνετη νίκη και κάλυψαν την διαφορά της ήττας του στον πρώτο στην Μπολόνια (-12),

Πρωταγωνιστής για δύο λόγους ο Ντάριους Τόμπσον. Πρώτον, ο 28χρονος ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 26 πόντους (6/8 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και κυρίως διότι δεύτερον, έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 26 πόντους που πέτυχε. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν στους 23. Ο Ελάιτζα Μπράιαντ, διακρίθηκε επίσης για την Ανατολού Εφές. Πέτυχε 21 πόντους (5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/5 βολές) και μοίρασε τρεις ασίστ. Για την Μπολόνια, Ο Γκάμπριελ Λούντμπεργκ σκόραρε 14 πόντους (2/2 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές), ενώ μάζεψε έξι ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ.

Δεκάλεπτα: 26-15, 50-29, 73-54, 99-75

Η στατιστική του αγώνα

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ