fbpx

Ολυμπιακός: Βάλε ένα… γκολ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

Από το ξεκίνημα της περιόδου, δύο είναι οι… κρατούσες τάσεις για τον φετινό Ολυμπιακό. Η μια υποστηρίζει πως του λείπει ένας σκόρερ που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και η άλλη που θεωρεί πως το κενό αυτό καλύπτεται μέσα από την ομαδική λειτουργία και τη γρήγορη κίνηση της μπάλας.

Αν γινόταν δημοψήφισμα μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, είναι βέβαιο ότι η πρώτη θα κέρδιζε με συντριπτική πλειοψηφία…

Οι «ερυθρόλευκοι» διόρθωσαν στην τελευταία περίοδο μέσω της άμυνας τα κακώς κείμενα των τριών πρώτων, πλην όμως την ώρα που η ψυχολογία του ματς ήταν υπέρ τους αδυνατούσαν να πετύχουν ένα… γκολ. Δημιουργήθηκαν μεν καλές ευκαιρίες, αλλά από τη μια ο Πίτερς είχε «μείνει» από δυνάμεις και από την άλλη οι συμπαίκτες του δεν είχαν την απαραίτητη ικανότητα, ή προσωπικότητα να το.. πετύχουν.

Τη στιγμή που το σκορ ήταν 79-76, οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν όχι μία, όχι δύο, αλλά πέντε ευκαιρίες, είτε να ισοφαρίσουν ή να μειώσουν τη διαφορά στον πόντο. Αν προσθέσει κανείς και το (σχεδόν) airball του Πίτερς μετά το 81-78, συνολικά είχαν 0/6 σουτ εντός παιδιάς, στην κρίσιμη στιγμή.

Πλέον με ένα τόσο πλούσιο ρόστερ, δεν υπάρχει γυρισμός για την ομάδα του Πειραιά. Θα πρέπει να πορευτεί με αυτόν τον τρόπο και να βρει λύσεις στην επίθεση του, με τον τρόπο που έχει επιλέξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν είχε επιτευχθεί το αποψινό «διπλό», ή αυτό στην Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους. Μια τέτοια νίκη αφαιρεί σημαντικό μέρος της πίεσης και του… βάρους της μπάλας, που ιδίως στο τελευταίο πεντάλεπτο του «Παλαού Μπλαουγκράνα», έμοιαζε να είναι ασήκωτο.

Η ευκαιρία είναι μπροστά του, καθώς το παιχνίδι στη Βιτόρια απέχει μόλις δύο μέρες.

Από εκεί πρέπει (επιτέλους) να κάνει την αρχή, ώστε στη συνέχεια να βρει και να σταθεροποιήσει τον (επιθετικό) ρυθμό που αποζητά από το ξεκίνημα της περιόδου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην παρούσα φάση είναι πιο πίσω (τόσο βαθμολογικά όσο και αγωνιστικά) από εκεί που υπολόγιζε και θα έπρεπε να βρίσκεται. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως απέχει μόλις μια νίκη από τη ζώνη της τετράδας, όπως επίσης και από αυτή της δεκάδας.

Όπερ σημαίνει πως είναι τόσο ευμετάβλητη η κατάσταση στην εφετινή Ευρωλίγκα που τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα και γρήγορα.

Στο χέρι του είναι να μη χάσει την ευκαιρία απέναντι στην Μπασκόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ