fbpx

Παναθηναϊκός: Πολλά τα επιμέρους «κέρδη»

Κώστας Σλούκας και Σέιν Λάρκιν

Αγχώθηκε λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, αλλά τα κρατούμενα είναι πολλά για τον Παναθηναϊκό στον αγώνα με την Εφές, πέραν φυσικά του προφανούς, της νίκης.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως αν και επί της ουσίας νεοσύστατη ομάδα, για μια ακόμη φορά παρουσίασε αντίδραση πολύ έμπειρης και δεν τα «έχασε» όταν οι Τούρκοι «γύρισαν» το ματς στην τελευταία περίοδο.

Μετά το τρίποντο του Μπομπουά που μείωσε τη διαφορά στο 76-73, «δημιούργησε» ένα καλό σουτ για τον Γκραντ που πιστοποίησε ότι είναι παίκτης των κρίσιμων στιγμών, σε αντίθεση με τον Πλάις, ο οποίος έχασε δύο μετά από όχι εξαιρετική, αλλά σωστή άμυνα των «πρασίνων».

Ακόμα ένα «κέρδος» ήταν η συνεισφορά του Κώστα Αντετοκούνμπο στην επιτυχία της ομάδας του. Η παρουσία του στην τελευταία περίοδο και στις δύο άκρες του παρκέ ήταν καθοριστική και πλέον δείχνει να κερδίζει με το σπαθί του, τη θέση του αναπληρωματικού πίσω από τον Λεσόρ. Είναι δεδομένο, βέβαια, πως πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά, ώστε να γίνει συνεπής από την γραμμή των βολών…

Σαφώς, ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση και αποτελεί το μεγαλύτερο «κέρδος» ολόκληρης της χρονιάς είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Απαλλαγμένος πλέον από τους πόνους στη μέση του, ο Λιθουανός θυμίζει τον παίκτη της Άλμπα Βερολίνου και απέναντι στην Εφές το κρεσέντο του στην πρώτη περίοδο, έθεσε τις βάσεις για τη 12η εφετινή νίκη του «τριφυλλιού».

Βέβαια συνολικά η επιθετική λειτουργία ως την ανάπαυλα άγγιξε το τέλειο, κάτι που οφείλεται στη δημιουργία του Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να αφήσει στην άκρη την εκτέλεση. Το γεγονός ότι τελείωσε το ματς με μόλις τέσσερις προσπάθειες πίσω από τα 6,75, την ίδια στιγμή που μοίρασε εννέα ασίστ δίχως να κάνει λάθος, μαρτυράει τον αλτρουιστικό τρόπο, με τον οποίο λειτούργησε.

Ο απολογισμός των 12 νικών είναι 100% ικανοποιητικός, όπως και η εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός μετά τον πρώτο μήνα της σεζόν. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ανορθογραφίες, αλλά η μοναδική ομάδα που δεν έχει παρουσιάσει τέτοιες την τρέχουσα περίοδο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απλά αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Η δουλειά γίνεται σε όλους τους τομείς για τον Παναθηναϊκό, καθώς πρέπει να συνυπολογίζουμε την εντυπωσιακή επιστροφή του κόσμου στο ΟΑΚΑ και το 2024 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Αν, μάλιστα, γίνει back to back εντός έδρας νίκη με τη Μονακό, η ομάδα του Αταμάν θα βρίσκεται πολύ μπροστά απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της και θα έχει αρκετό «αέρα» να αναπνεύσει, σε περίπτωση που γίνει κάποια «στραβή» ήττα…  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ