fbpx

Ευρωλίγκα: Οι 8 ζωές του ΝτεΣον Τόμας

Ο ΝτεΣον Τόμας με τις φανέλες των 8 ομάδων που έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα

Γράφει ιστορία το βράδυ της Τρίτης 9 Ιανουαρίου ο ΝτεΣον Τόμας αφού θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί σε 8 διαφορετικές ομάδες της Ευρωλίγκα!

Ένας παίκτης από αυτούς που αποκαλούμε “λεγεωνάριους” δηλαδή ένας τίμιος γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ της Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός φόργουορντ με το που πατήσει παρκέ στο “Αστρομπάλ” της Λιόν με τη φανέλα της Βιλερμπάν θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που θα έχει αγωνιστεί σε 8 διαφορετικές ομάδες!

Κάποτε με τη Ναντέρ

Η καριέρα του στην Ευρωλίγκα ξεκίνησε από μία ομάδα που πρόλαβε να παίξει μία σεζόν στη διοργάνωση, τη γαλλική Ναντέρ στα περίχωρα του Παρισιού κάνοντας ντεμπούτο εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 17 Οκτωβρίου 2013. Δέκα χρόνια και τρεις μήνες αργότερα το κοντέρ θα φτάσει στις 8 ομάδες αφού μετά τη Ναντέρ ακολούθησαν Μπαρτσελόνα, Εφές, Μακάμπι, Παναθηναϊκός και μάλιστα για δύο σεζόν, Μπάγερν Μονάχου, Αρμάνι Μιλάνο και πλέον η Βιλερμπάν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Τόμας δύο σεζόν έπαιξε εκτός Ευρωλίγκα. Το 2015-16 στη G-League με τους Όστιν Τόρος κυνηγώντας το όνειρο του ΝΒΑ ενώ τη σεζόν 2020-21 έπαιξε στην Ιαπωνία και την Τογιότα Αλβαρκ Τόκιο αμέσως μετά τη διετία στον Παναθηναϊκό.

Ο Ζήσης και οι άλλοι

Να σημειωθεί ότι μετά τον Τόμας με τις 8 ομάδες υπάρχουν πέντε παίκτες που έχουν παίξει σε 7 διαφορετικές ομάδες της Ευρωλίγκα. Ένας από αυτούς είναι ο δικός μας Νίκος Ζήσης, νυν Τζένεραλ Μάνατζερ της Εθνικής μας ομάδας με παρουσία σε ΑΕΚ, Μπένετον Τρεβίζο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Ουνίξ Καζάν, Φενέρμπαχτσε και Μπάμπεργκ. Οι άλλοι πέντε είναι ο Βορειομακεδόνας Βλάντο Ιλιέβσκι (Ολίμπια Λουμπλιάνα, Μπαρτσελόνα, Ρόμα, Σιένα, Μπασκόνια, Εφές, Τσεντεβίτα), ο Γάλλος Λέο Βέστερμαν (Παρτίζαν, Λιμόζ, Ζάλγκιρις Κάουνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, Μονακό), ο συμπατριώτης του Αντριέν Μοερμάν (Ορλεάν, Νανσί, Λιμόζ, Νταρουσάφακα, Μπαρτσελόνα, Εφές, Μονακό) και ο Τζέιμς Γκιστ (Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Ουνικάχα Μάλαγα, Παναθηναικός, Ερ.Αστέρας, Μπάγερν Μονάχου, Βιλερμπάν).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ