fbpx

Παναθηναϊκός: Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη!

Παναθηναϊκός: Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη!

Η αντίδραση του μετά την ήττα από την Μπασκόνια και τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα ήταν ομάδας από το πάνω ράφι της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα με την Βαλένθια στο μεγαλύτερο διάστημα, βρήκε λύσεις για να καλύψει το κενό του καλύτερου του δημιουργού και γι’ αυτό το λόγο θα ήταν άδικο να είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τη «Fonteta».

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή, που μια λανθασμένη απόφαση των διαιτητών, είχε επιρροή στην εξέλιξη του ματς.

Αλλά το επιθετικό φάουλ του Τζόουνς που κακώς δόθηκε αμυντικό στον Γκραντ και σωστά δεν χρεώθηκε με αντιαθλητικό, είναι μια… σπαζοκεφαλιά που πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους της διαιτησίας.

Η ουσία είναι πως οι «πράσινοι» πήραν ένα πολύτιμο διπλό που τους κρατάει σε τροχιά τετράδας και τους ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχολογία για τρεις διαφορετικούς λόγους.

Α) Ξεχνούν πολύ γρήγορα την «τσάμπα» ήττα στην Βιτόρια.
Β) Πήραν βοήθεια από δύο παίκτες κορυφαίου επιπέδου, τον Βιλντόζα και τον Ερνάνγκομεθ, οι οποίοι ως τώρα έχουν αποδώσει πολύ κάτω από τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Γ) Κέρδισαν ένα παιχνίδι του οποίου ο ρυθμός για τρία δεκάλεπτα ήταν υπέρ των αντιπάλων του.

Οι παίκτες του Αταμάν δεν είναι αποδοτικοί ως τώρα στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας στο ανοιχτό γήπεδο, σε αντίθεση με αυτούς του Μούμπρου, οι οποίοι ναι μεν δεν διαπρέπουν, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί. Μέσα από τον γρήγορο ρυθμό, όμως, βρήκε την ευκαιρία ο Βιλντόζα να πετύχει τα αγαπημένα του «ανοιχτά» τρίποντα στον αιφνιδιασμό και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ο Αργεντινός μαζί με τον (σταθερά σπουδαίο) Γκραντ έπαιξαν και για τον Σλούκα, αλλά και για τον Ναν ο οποίος ήταν σε κακό βράδυ.

Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, με αποτέλεσμα να ελέγξει τα ριμπάουντ και να χαμηλώσει προς το συμφέρον του τον ρυθμό, καθώς οι «νυχτερίδες» έχοντας μεγαλύτερο rotation μπορούσαν να τα καταφέρουν καλύτερα στο transition. Έτσι δέχθηκε μόλις 12 πόντους, με τους Ισπανούς να έχουν 7/19 σουτ εντός παιδιάς!

Το «τριφύλλι» τους περιόρισε στο μισό γήπεδο όπου είναι καλύτερο, «χτύπησε» τα αργά πόδια του Ίνγκλις με αποκορύφωμα το λέι-απ της ισοφάρισης του Βιλντόζα και παράλληλα δεν «εγκλωβίσθηκε» σε συγκεκριμένα σχήματα. Τούτη τη φορά ο κουρασμένος Μήτογλου πήγε στον πάγκο και ο Ερνάνγκομεθ δίχως να κάνει κάτι εντυπωσιακό, βοήθησε πολύ με την αμυντική του παρουσία.

Έτσι επιτεύχθηκε ένα σημαντικό διπλό, που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Η επιστροφή του Παπαπέτρου θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και θα «ξεκουράσει» τον αφανή ήρωα της εφετινής περιόδου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Μάριους Γκριγκόνις.

Τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με την Εφές και την Μονακό προσφέρονται για την επέκταση του σερί που θα παγιώσει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη εξάδα και θα γεμίσει τα ταμεία του με ακόμα δύο «sellout».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ