fbpx

Αθώος ο Κορομηλάς για τις κατηγορίες περί χρηματισμού στον τελικό του Eurocup του 2021

Κορομηλάς

Πριν από 5 μήνες, ο διαιτητής Μικόλα Αμπρόσοφ κατήγγειλε σε μέσο της πατρίδας του, ότι ο Ηλίας Κορομηλάς επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στον 2ο τελικό του Eurocup του 2021 ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μονακό για να σφυρίξει υπέρ των Ρώσων.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή, έφερε και το τέλος στη διαιτητική του καριέρα ο Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του με επιστολή στην ΟΔΚΕ.

Σήμερα, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, η Euroleague Basketball ανακοίνωσε ότι έπειτα από έρευνα που έγινε για τις παραπάνω κατηγορίες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία να στηρίζουν την κατηγορία.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας που έγινε, που στηρίχθηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από ανεξάρτητη αρχή, έδειξαν ότι δεν υπάρχει απόδειξη που να οριοθετεί προσπάθεια δωροδοκίας, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση απορρίπτεται», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball, που δικαίωσε τους δύο διαιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2023, η Euroleague διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα μέσω ενός ανεξάρτητου ερευνητή, στο φως της υποτιθέμενης απόπειρας δωροδοκίας ενός μέλους της διαιτητικής ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του EuroCup το 2021, όπως είχε δημόσια καταγγελθεί από έναν εξ αυτών, του κ. Μικόλα Αμπρόσοφ.

Σαν αποτέλεσμα της έρευνας και βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε.

Η Euroleague παραμένει πιστή στην προστασία της ακεραιότητας των διοργανώσεών της, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα παρακολούθησης, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές πράξεις που απειλούν τις αρχές του fair play, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των αξιών της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ