fbpx

Κι όμως συνέβησαν…

Κι όμως συνέβησαν…

O τραυματισμός που προκλήθηκε από τον σκύλο του ασφαλώς ξάφνιασε, αλλά δεν σόκαρε την κοινωνία του ΝΒΑ. Κι αυτό διότι ο Άαρον Γκόρντον έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα των παικτών που έμειναν εκτός δράσης, από… απροσδόκητους τραυματισμούς.

Από τις… συμβατικές μπουνιές σε τοίχους λόγω νευρών, ως εγκαύματα στην… ευαίσθητη περιοχή, οι ΝΒΑers μπορούν να… υπερηφανεύονται ότι έχουν ανακαλύψει… καινοτόμες μεθόδους τραυματισμών.

Θα ξεκινήσουμε από το τελευταίο θύμα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άαρον Γκόρντον την «πατάει». Βέβαια τώρα η περιπέτεια του ήταν σοβαρή, καθώς βάσει των πληροφοριών, που έχουν διαρρεύσει, το ρότβαϊλερ που τον δάγκωσε, ήταν σε άγρια κατάσταση, λόγω της παρουσίας άλλων σκύλων (που είχαν φέρει φίλοι του φόργουορντ των Νάγκετς) στο σπίτι του.

Πριν από οκτώ χρόνια, όμως, το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό. Έχοντας πια διαχωρίσει τους δρόμους του με τον αδελφό του Ντρου, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπάνβιτ, ενθουσιάστηκε υπέρ το δέον όταν τον συνάντησε στο σπίτι των γονιών τους. Οι δύο τους ξεκίνησαν έναν αγώνα μεταξύ πάλης και κατς, τον οποίο θα θυμούνται για πάντα, ένεκα του σπασμένου σαγονιού που κληρονόμησε ο Άαρον.

Σπασμένο λόγω νεύρων

Αναμφίβολα είναι η κατηγορία με τις περισσότερες… συμμετοχές.

Το ονοματεπώνυμο, που δεν θα περίμενε κανείς εντός αυτής είναι του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος έγινε γνωστός όχι μόνο για τα αναρίθμητα κατορθώματα του εντός των παρκέ, αλλά για τον πράο χαρακτήρα του.

Το 1974, όμως, σε ένα παιχνίδι της pre season με τους Σέλτικς, ο ιδιόρρυθμος Ντον Νέλσον (ο οποίος πλέον κάνει ζωή χίπι στην Χαβάη), τον χτύπησε με το δάκτυλο μέσα στο μάτι. Ο Τζαμπάρ έχασε την ψυχραιμία του και έδωσε μπουνιά (για καλή τύχη του Νέλσον όχι στον ίδιο, αλλά) στην βάση της μπασκέτας. Το χέρι του έσπασε κι έτσι έχασε τα 16 πρώτα ματς της κανονικής περιόδου του 1975.

Σπασμένο χέρι στην διάρκεια της προετοιμασίας, είχε υποστεί και ο Λατρέλ Σπρίουελ το 2001. Ο τότε παίκτης των Νικς είχε τους δικούς του… σοβαρούς λόγους, καθώς στο πάρτι που είχε διοργανώσει στο κότερό του, μια απρόσκλητη κυρία μέθυσε και έκανε εμετό. Όταν ο (τότε) παίκτης των Νικς διαπίστωσε πως έχει λερωθεί το χαλί, την διέταξε να φύγει, κάτι που δεν δέχθηκε ο σύντροφος της. Ο «Σπρι» του έδωσε μια μπουνιά, αλλά καθώς δεν είχε την απαραίτητη διαύγεια, βρήκε τον τοίχο, με (λογική) συνέπεια να υποστεί κάταγμα.

Όταν παρουσιάστηκε στο «Γκάρντεν» για την πρώτη προπόνηση, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, πλην όμως οι Νικς το ανακάλυψαν και τον τιμώρησαν με 250.000 δολάρια πρόστιμο.

Παίξε τάβλι καλύτερα

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν παίκτες, οι οποίοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν τους… εαυτούς τους και να κάνουν σπορ που δεν ενδείκνυνται για αθλητές μεγάλου μεγέθους.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, ο οποίος στην διάρκεια του μπρέικ για το Ολ-Σταρ του 2007, αντί να πάει στην Χαβάη ή σε κάποιον άλλον εξωτικό προορισμό, που συνήθως επιλέγουν οι NBAers, θέλησε να κάνει την… διαφορά και να παραθερίσει στο Παρκ Σίτι της Πολιτείας της Γιούτα.

Στο γνωστό χειμερινό θέρετρο αποπειράθηκε να κάνει σνόουμπορντ και το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο: Υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και αρχικά δικαιολογήθηκε λέγοντας πως είχε γλιστρήσει πάνω στον πάγο. Η διοίκηση των Λέικερς δεν… πείστηκε και ο Μαυροβούνιος αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια.

Η ομάδα του ΛΑ τον τιμώρησε με μισό εκατομμύριο δολάρια πρόστιμο και αργότερο ο ίδιος δήλωσε ευγνώμων γιατί κάλλιστα θα μπορούσαν να του είχαν τερματίσει το συμβόλαιο, δίχως να του δώσουν ούτε σεντ.

Τσάμπα την γλίτωσε ο Λουκ Λόνγκλεϊ το 1996, όταν είχε θελήσει να κάνει τον… σέρφερ σε μια επίσκεψη των Μπουλς στην Καλιφόρνια πριν από ένα ματς με τους Κλίπερς. Ο Αυστραλός σέντερ, θυμήθηκε τα νιάτα του στην πατρίδα του, μόνο που είχε ξεχάσει πως είχε… πάρει μπόι κι έβλεπε τον κόσμο από τα 217 εκατοστά. Ένα κύμα τον έριξε με δύναμη στην θάλασσα, με συνέπεια να σπάσει την κλείδα του. Έχασε οκτώ εβδομάδες της σεζόν 1996-97, πλην όμως οι «ταύροι» τον είχαν ανάγκη και δεν τον τιμώρησαν.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να μην τον συγχώρεσε ποτέ ο Μάικλ Τζόρνταν και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που ο Λόνγκλεϊ έλαμψε δια της απουσίας του στο «last dance».

Άσε μας ρε μεγάλε

Η τελευταία είναι και η πιο διασκεδαστική κατηγορία, με ιστορίες που ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά, πως είναι 100% αληθινές.

Ξεκινάμε με την πιο light περίπτωση του Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος το 2008 αφού σαν καλό παιδί έφαγε το μήλο του για βράδυ, έπεσε για ύπνο. Έλα, όμως, που είχε ξεχάσει το μαχαίρι, με το οποίο καθάρισε το φρούτο πάνω στο στρώμα κι όταν έγειρε για να τον πάρει ο Μορφέας, του καρφώθηκε στο χέρι.

Τώρα πως με αυτό το μαχαίρι, κόπηκε τόσο βαθιά που φώναξε τον φυσιοθεραπευτή των Μπουλς για να τον πάει στο νοσοκομείο και να κάνει δέκα ράμματα, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο…

Μεγαλύτερα προβλήματα στο κρεβάτι είχε αντιμετωπίσει ο Κέντρικ Πέρκινς. Εν μέσω της περιόδου 2007-08 κι ενώ οι Σέλτικς των Γκαρνέτ-Πιρς-Άλεν κάλπαζαν με 18 νίκες στα 20 πρώτα ματς, σε ένα από τα ρεπό τους ο… ευμεγέθης σέντερ είπε να πάρει έναν μεσημεριανό υπνάκο. Φαίνεται, ωστόσο, πως ήταν τόσο βαθύς που η μια πλευρά του κρεβατιού κατέρρευσε. Ο Πέρκινς προσπάθησε πιέζοντας το στρώμα από την άλλη πλευρά, να το επαναφέρει σε ισορροπία, αλλά δεν τα κατάφερε. Το κρεβάτι έπεσε στο πόδι του και έσπασε το μεγάλο του δάκτυλο. Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε… μπαταρισμένος κι έχασε τον αγώνα με τους Κινγκς.

Τελευταίος, αλλά σε καμία περίπτωση έσχατος ο Γκίλμπερτ Αρίνας!

Πολύ πριν εξελιχθεί σε… πιστολέρο και καταστρέψει την καριέρα του, ο «agent 0» είχε βαλθεί να αποδείξει στους συμπαίκτες του στο Γκόλντεν Στέιτ ότι δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουν σαν μια συνηθισμένη επιλογή στον δεύτερο γύρο του ντραφτ. Με τα κατορθώματα του εντός των τεσσάρων γραμμών το πέτυχε, όχι όμως και με αυτά των… αποδυτηρίων.

Το 2001, λοιπόν, ένα από τα «καψώνια» που οι βετεράνοι των Ουόριορς τον είχαν υποβάλλει, ήταν να… καθαρίσει την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το ξυραφάκι που χρησιμοποίησε, ωστόσο, ήταν σκουριασμένο με αποτέλεσμα, να του δημιουργήσει μια… δερματική αναζωπύρωση, κοινώς έντονη φαγούρα!

Ο γιατρός του έγραψε μια αλοιφή για να τον ανακουφίσει και του κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να την τοποθετήσει με… μέτρο μόνο στην… πληγείσα περιοχή.

Αντ’ αυτού ο Αρίνας, την έβαλε παντού κάτω από το επίπεδο της ζώνης με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρά εγκαύματα και η «επιτυχία» του να μνημονεύεται μέχρι σήμερα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ