fbpx

Ζάλγκιρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 70-78: Κρίθηκε στην τρίτη περίοδο (video)

Φάση από τον αγώνα Ζάλγκιρις Κάουνας_Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με το «διπλό» από τη Λιθουανία έφυγε η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας (78-70) στη 17η αγωνιστική της Euroleague, χάρις στο εξαιρετικό της τρίτο δεκάλεπτο.

Σε εκείνο το σημείο του ματς το σύνολο του Κάτας κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και μετέτρεψε το εις βάρος του 33-32 του ημιχρόνου, στο υπέρ τους 61-49. Παρά την αντεπίθεση των παικτών του Μακσβίτις, το σκορ δεν άλλαξε χέρια και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη.

Κορυφαίος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ο Νίμπο (22π.), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μπλατ (14π.), Σόρκιν (11π.), Μπράουν (11π.) και Κόλσον (11π.) Από την άλλη για τη Ζάλγκιρις Κάουνας, ο Έβανς ήταν εξαιρετικός με 18 και ο Σάμνερ σημείωσε 14, με τους 12 όμως να έρχονται στο πρώτο μέρος.

Στο 10-7 οι Ισραηλινοί, στο 5-12 οι Λιθουανοί.

Χέρι-χέρι

Με την αμυντική παρουσία των δύο ομάδων να είναι πολύ καλή άρχισε το παιχνίδι στη Λιθουανία. Οι Ζάλγκιρις και Μακάμπι ήταν κοντά στο σκορ, με καμία να μην μπορεί να ξεφύγει από την άλλη.

Και οι δύο είχαν διψήφιους από το πρώτο μέρος. Για τους γηπεδούχους ο Σάμνερ είχε 12 με 4/5 εντός παιδιάς και για τους φιλοξενούμενους ο Νίμπο 10 με 4/6.

Η μονομαχία τους ήταν από τα «λαμπρά» σημεία του αγώνα, στο 33-32 του ημιχρόνου…

«Μαγικό» τρίτο δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων

Άλλη… ομάδα εμφανίστηκε μετά την ανάπαυλα του πρώτου μέρους η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στην τρίτη περίοδο

Με ένα 29-16 επιμέρους σκορ οι Ισραηλινοί έδειξαν να παίρνουν τα ηνία στο ματς και προηγήθηκαν στο 30’, 61-49!

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Λιθουανοί έψαξαν την ανατροπή, όμως η προσπάθειά τους έμεινε… μισή. Ναι μεν έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ.

Τελικό αποτέλεσμα, Ζάλγκιρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 70-78.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-32, 49-61, 70-78

Η στατιστική του ματς

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ